Primul preview al lui Windows 8 prezentat în cadrul conferinţei D9; Iată ce ne rezervă noul OS (Video)

0
559

Această săptămână nu a fost marcată doar de showul Computex 2011 din Taiwan, ci şi de conferinţa D9, în cadrul căreia Steve Sinofsky de la Microsoft a prezentat oficial un preview al lui Windows 8. Sistemul de operare este în mod clar axat pe experienţa touch şi va fi destinat în special tabletelor, drept înlocuitor al lui Win 7.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul OS Microsoft include atât elemente clasice ale lui Windows 7, cât şi o interfaţă ce aminteşte de Windows Phone 7 printr-o serie de live tile-uri. Numele Windows 8 nu a fost confirmat încă drept final, iar în ce priveşte data de lansare, cel mai devreme aşteptăm acest OS în 2012. Modificările la nivel de UI sunt cele mai semnificative în această versiune a OS-ului din toată istoria sa de aproape 30 de ani.

Faptul că echipa din spatele lui Windows Phone 7 şi-a adus aportul la dezvoltarea lui Win 8 se simte, iar după cum arată şi clipul de mai jos noul meniu Home al lui Windows include tile-uri, fiecare ducând la o anumită aplicaţie. Personalizarea este un factor cheie al platformei şi observăm şi prezenţa unui magazin de aplicaţii menţionat printre tile-uri.

Trecerea de la o aplicaţie la alta se face printr-o mişcare swipe în colţul stânga al interfaței, în vreme ce un swipe din dreapta aduce în prim plan o bară meniu. Steve Sinofsky, şef al secţiunii Windows la Microsoft a afirmat că toate accesoriile funcţionale pe Windows 7 vor fi compatibile şi cu Windows 8, deci nu va trebui să faceţi schimbări prea mari de hardware.

Iată şi demo-ul lui Windows 8: