Primul MP3 player, MPMan F10 debuta in 1998

0
968

MP3 playerele sunt astazi un gadget la fel de comun ca telefonul mobil, ba chiar si-au pierdut utilitatea, functia lor fiind indeplinita si de handseturile noastre. In 1998, lucrurile stateau diferit, site-urile ilegale ca Audiofind oferind complet gratuit melodii MP3 la 112 sau 128 KBps, care erau descarcate in jumatate de ora cu ajutorul unui modem de 56K.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apoi venea corvoada scrierii pe un CD de peste 15 dolari, care de multe ori nici un functiona dupa scriere. MPMan F10 a schimbat toate acestea, gadgetul de 250 de dolari fiind primul MP3 player. Majoritatea utilizatorilor si-l amintesc pe Diamond Rio (imagine stanga) drept primul MP3 player, dar MPMan a fost disponibil cu luni bune inainte.

MPMan sosea cu doar 32 MB spatiu de stocare, dar putea fi upgradat la 64 MB, urmatoarea mare lansare din domeniul muzicii MP3 fiind cea a lui Napster si sistemul sau inteligent de sortare a melodiilor. Conexiunile seriale faceau transferul melodiilor un proces anevoios, dar nu conta, cata vreme aveam muzica la dispozitie intr-un format portabil. Si acum iata-ne cu discografii intregi in buzunar si zeci de GB ascunsi sub un ecran touch….

Sursa