Primul laptop Huawei cu procesor Kirin/ ARM apare pe web

0
1701

Chiar dacă Huawei are probleme cu găsirea unui furnizor de procesoare pentru smartphone-uri în acest moment, îşi permite totuşi să experimenteze în segmentul laptopurilor. Tocmai a lansat recent modele noi MateBook D, cu CPU Intel Core Gen 11, iar acum ne pregăteşte un prim laptop cu procesor Kirin.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E un trend cumva firesc, după ce Apple a lansat MacBook-uri cu procesor ARM şi până şi Microsoft ar pregăti laptopuri de genul. Huawei avea deja un PC desktop cu procesor HiSilicon ARM, iar acum vrea şi să ne propună un laptopul de genul. A scăpat deja un ambalaj pentru acest produs, care menţionează numele de cod L410, dar şi 512 GB stocare, 8 GB RAM şi un ecran de 14 inch. Sursa scăpării este una de încredere de pe Weibo, care prezintă o fotografie cu respectivul ambalaj.

Noul notebook ar avea un CPU Kirin 990, văzut pe telefoanele Huawei Mate 30 şi Huawei P40, alături de un display Full HD. Rulează Deepin OS 20, bazat pe Linux, dar sunt şanse mari să treacă la Harmony OS 2.0 în 2021. Numele său de cod complet ar fi Qingyun L410 şi va fi practic o variantă mai ieftină de MateBook 14. Există şi posibilitatea să avem un modem 5G la bord. Sunt şanse mari ca produsul să rămână doar în China, cel puţin pentru început şi dacă vânzările merg bine, ar putea fi începutul unei noi serii de produse.

Problema e cu sursa de procesoare Kirin pe viitor…