Primul avion care a zburat trei zile!

0
704
avion_zephyr6

Un avion construit de o echipa de Marea Britanie si alimentat cu energie solara a reusit performanta (neoficiala) de a zbura trei zile fara oprire. Zephyr-6, pe numele sau, a folosit in cele trei zile doar bateriile care se incarcau cu ajutorul energiei solare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

avion_zephyr6
Zborul a fost unul demonstrativ, urmarit de armata Statelor Unite, care se afla in cautarea unor noi tehnologii aviatice, drept suport pentru infanteria sa. Aparate ca Zephyr ar putea fi ideale pentru zborurile de recunoastere si pentru transmiterea de date.

Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, avionul este lansat „de mana” cu ajutorul catorva persoane, el cantarind doar 30-34 de kilograme. Incarcatura de aparate destinate supravegherii aeriene poate ajunge la 2 kilograme, iar Zephyr-6 poate atinge o altitudine de peste 18 km.

In timpul zilei, avionul zboara folosind energia solara si isi incarca bateriile bazate pe un amestec de litiu cu sulf, furnizate de catre compania Sion Corp. Trebuie sa aflati si ca lungime totala a aripilor lui Zephyr este de 18 metri, iar structura sa este bazata pe fibra de carbon, intr-o varianta ultra-usoara.

Sursa