Poliția din Dubai va introduce vehicule autonome pentru patrulare; flota de mașini ar putea rula din toamnă-iarnă

1
805
Vehicule autonome

Cele mai exclusiviste automobile le vedem de departe în Dubai, un oraș incredibil unde până și Poliția se laudă cu vehicule de sute de cai putere în parcare. Curând însă vom vedea pe străzile din Dubai o flotă de mașini autonome de Poliție ce vor avea rolul de patrulare.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați că până la sfârșitul acestui an Poliția din Dubia va da în circulație o serie de vehicule autonome ce vin echipate cu sisteme de scanare a cetățenilor, sistem ce va identifica criminali și persoanele suspecte.

Mașinile se vor putea opera complet autonom și aflăm că se folosește aici un software biometric pentru scanarea propriu-zisă a individualilor pe care îi întâlnește în cale. Se dorește ca prin această implementare să fie împiedicate acțiunile criminale și alte nelegiuri.

De asemenea, după cum puteți vedea în imaginea de mai sus, automobilele nu vor sosi singure, ci însoțite de o dronă conectată la centrul de comandă al poliției din Dubai pentru supravegherea aeriană. Aceste vehicule numite O-R3 vor fi construite de către firma OTSAW Digital din Singapore și la bord vom regăsi un scanner cu laser, cameră termală, numeroase camere video HD și GPS.