PlayStation 5 primeşte o disecţie în faţa camerei: panourile laterale se scot uşor, are un ventilator generos

0
1623

Sony a dezvăluit o nouă piesă din puzzle-ul PlayStation 5 astăzi, poate cea mai importantă: ce se află la interior. Japonezii au publicat pe canalul oficial de YouTube o disecţie a consolei, care ne permite să vedem cum se scot panourile laterale, cât de mare este ventilatorul (şi credeţi-mă că este mare), dar şi alte componente vitale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vă reamintesc că PS5 debutează în România în magazine pe 19 noiembrie şi a avut două sesiuni de precomandă până acum. Vedem şi cât de bine stă consola pe orizontală şi aflăm că acele panouri albe laterale comparate de meme-uri cu un guler pot fi scoase destul de uşor. Asta înseamnă şi că vom vedea panouri custom pe viitor. Avem la început de video şi prim planuri cu spatele consolei, unde se află porturile. E vorba despre 2 porturi USB, unul Ethernet, un HDMI şi cel de alimentare. În faţă se află un USB-C şi un USB-A.

Panourile laterale se pot scoate fără mare efort şi fără unelte speciale. Odată scoase panourile avem acces la slotul de expansiune de stocare PCIe. SSD-ul de 825 GB se află pe o zonă separată, lipit pe placa de bază. Pentru că procesorul consolei rulează la frecvenţe foarte ridicate, Sony a folosit un nou material conductor termic, o varietate de Liquid Metal, pentru o răcire performantă pe o perioadă mai lungă. Apare şi un heat sink/heat pipe, care îi permite dispozitivului să aibă parte de aceeaşi performanţă la răcire ca un vapor chamber.

Ca idee Xbox Series X foloseşte un vapor chamber real. Mai aflăm şi că sursa lui PS5 este doar una de 350W, iar consola vine cu suport WiFi 6 şi Bluetooth 5.1. Vedem în acel video şi cei 16 GB memorie GGDR6 şi controllerul SSD custom. Ventilatorul cel uriaş are diametru de 120 mm şi grosime de 45 mm şi un mecanism de aspirare cu două laturi. Sony afirmă că a lucrat 5 ani la acest design, axându-se în special pe silenţiozitate şi răcire. Vom vedea rezultatele peste o lună.