Pioneer dezvolta discul optic de 400 GB

0
516

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pioneer a anuntat cu cateva zile in urma ca a creat un disc optic read-only cu o capacitate de 400 GB, mult mai mult decat orice alt disc disponibil comercial in ziua de azi. Producatorul de sisteme audio performante a afirmat ca discul are 16 straturi, fiecare capabil sa stocheze 25 GB, maximul pentru un singur disc Blu-ray.

Compania a afirmat ca aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru a crea discuri inscriptionabile care pot fi citite si de catre playerele Blu-ray, dupa mici modificari de hardware. In procesul de dezvoltare a noului disc, Pioneer s-a confruntat cu probleme ca obtinerea unor semnale clare de la fiecare dintre cele 16 straturi.

Problemele au fost rezolvate prin dezvoltarea unei noi structuri a discului optic, care suporta playback al semnalelor de inalta calitate de pe fiecare strat. Pioneer planuieste sa dezvaluie detaliile cercetarii sale in cadrul Simpozionului International Despre Memorie Optica si Stocare Optica a Datelor, programat pentru data de 13 iulie, in Hawaii.

Sursa