Oppo va prezenta ochelari AR şi un telefon rulabil pe 17 noiembrie la conferinţa Inno Day 2020

0
953

De-a lungul timpului marile companii tech au anticipat inovaţiile Apple, prin lansarea unor “produse preventive”. Meizu a lansat un telefon fără jack audio cu câteva luni înainte de iPhone 7 şi alte firme din China au anticipat bretonul de pe iPhone X cu propriile telefoane. Acum Oppo vrea să ia faţa ochelarilor AR/VR de la Apple cu o lansare care are loc chiar mâine, în cadrul evenimentului Oppo Inno Day 2020.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ultimele ore am aflat că Oppo va organizat pe 17 noiembrie, adică mâine o conferinţă numită Inno Day 2020. Acolo vom vedea un prototip de telefon cu ecran rulabil, un model cu o parte a ecranului extensibilă. Terminalul are muchii laterale curbate şi are toate şansele să aducă o protecţie din plastic pentru display şi un mecanism special de fixare a ecranului la diagonală dorită. A apărut şi un brevet recent ce făcea aluzie la un smartphone extensibil pe verticală şi nu orizontală.

Tot la Inno Day 2020 vom avea un telefon cu suport pentru încărcare rapidă la 125W, dar şi o pereche de ochelari AR. Sunt cunoscuţi drept Oppo AR Glasses 2, care au primit deja un teaser şi pe care îi vedeţi într-o imagine mai sus. Teaserele au apărut pe reţeaua de socializare Weibo din China. Ochelarii noi ar trebui să ofere o ergonomie crescută, greutate scăzută şi două camere în colţuri, lateral. Posibil să aibă senzori LiDAR. Ultimul eveniment Inno Day a avut loc în decembrie 2019, acolo unde am văzut primul prototip de ochelari AR, care venea cu 4 lentile şi un format de cască în stil VR.

Noua versiune e mult mai compactă şi ar urma să vină cu senzori de adâncime şi microfoane spaţiale, acustică 3D şi butoane fizice. Posibil să vedem încă o tentativă de smartphone cu camera selfie sub ecran, ca anul trecut.