OnePlus încheie un parteneriat pe termen lung cu Hasselblad; Iată când va debuta noua serie de telefoane OnePlus 9

0
618
OnePlus 9
OnePlus încheie un parteneriat pe termen lung cu Hasselblad; Iată când debuta noua serie de telefoane OnePlus 9

OnePlus a anunțat în cursul zilei de astăzi debutul unui parteneriat pe trei ani cu Hasselblad, unul dintre cei mai mari producători de camere foto. Astfel, cele două companii vor dezvolta noua generație de senzori foto pentru flagship-urile OnePlus. De asemenea, aflăm că au început deja colaborarea, iar noua serie OnePlus 9 va beneficia de camere dezvoltate în parteneriat cu Hesselblad. Mai jos aflăm ce presupune acest parteneriat, dar și când va debuta noua serie de smartphone-uri OnePlus.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Hasselblad a fost un pionier în tehnologiile de înaltă performanță din ultimii 80 de ani. S-a impus astfel ca un lider mondial în camerele digitale și obiectivele de format mediu digital. Trebuie să știți că prima înregistrare a oamenilor pe Lună a fost înregistrată cu o cameră produsă de Hasselblad. De aici și teaser-ul care pune în prim plan această referință.

Parteneriatul dintre OnePlus și Hasselblad se va derula în următorii 3 ani. Prima și cea mai dificilă provocare constă în calibrarea avansată a culorilor. Soluția se numește “Natural Color Calibration  / Calibrarea naturală a culorilor”. Cele două companii au început deja dezvoltarea sa și va aduce culori mai precise din punct de vedere al percepției, oferind un aspect natural fotografiilor realizate cu telefoanele OnePlus.

De asemenea, aflăm că va exista și un mod Hasselblad Pro care va aduce în premieră calibrarea companiei pe un smartphone. Acest mod a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad. Permite un control eficient pentru fotografii profesioniști permițând reglarea ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și multe alte opțiuni. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

Investiție de 150 milioane de dolari

OnePlus 9

Pe lângă dezvoltarea noilor senzori alături de Hasselblad, OnePlus lansează o strategie pe trei ani pentru consolidarea capabilităților. Astfel, compania va investi 150 de milioane de dolari pentru a le oferi utilizatorilor tehnologii de ultimă generație. Această investiție implică:

  • Dezvoltarea în continuare a patru laboratoare majore de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, inclusiv două laboratoare de imagistică inovatoare cu sediul în Statele Unite și Japonia.
  • Noutăți în tehnologia de imagistică a smartphone-urilor pentru viitoarele sisteme de camere OnePlus, cum ar fi o cameră panoramică cu un câmp vizual de 140 de grade, tehnologie cu lentile T pentru focalizare rapidă în camera frontală și un obiectiv cu formă liberă – care va fi introdus în premieră pe seria OnePlus 9 – care elimină practic distorsiunea marginilor în fotografiile ultra-wide.

Lansarea seriei OnePlus 9

OnePlus 9

Aflăm în premieră și data de lansare a noii serii de smartphone-uri OnePlus 9. Aceasta va debuta pe 23 martie printr-un eveniment online ce va fi transmis în direct la ora 16:00. Noul lineup va aduce un senzor Sony IMX789 personalizat. Acesta ar fi cel mai avansat senzor principal integrat pe un dispozitiv OnePlus până acum. Se pare că formatul RAW de 12 biți va permite capturi spectaculoase. De asemenea, Hasselblad Camera for Mobile va aduce înregistrare video HDR îmbunătățită, înregistrare 4K 120FPS și 8K 30FPS. 

Prin urmare, pe 23 martie la ora 16:00, putem urmări evenimentul global de lansare accesând site-ul OnePlus.