O revoluţie a inputului: inelul FingerSound cu ajutorul căruia poţi scrie doar folosind degetul mare

0
957

Toată lumea caută “the next best thing” când vine vorba de input şi dacă unii preferă stylusul sau gesturile în faţa unei camere, sunt şi ceva alternative trăznite în ziua de azi. Printre ele se numără FingerSound, pe care îl vedeţi în acţiune mai jos, sub forma unui inel cu senzori.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cercetătorii de la Georgia Institute of Technology au creat un nou inel cu senzori, care îi permite utilizatorului să deseneze litere şi cifre folosind degetele şi să vadă respectivele caractere apărând pe un ecran de computer din apropiere. Un inel special pentru degetul mare e mecanismul principal aici, dotat cu giroscop şi un mic microfon, care declanşează sistemul.

 

Rezultatul e FingerSound, care nu afectează negativ activităţile din viaţa de zi cu zi. În plus, un inel este acceptabil la nivel social, faţă de alte purtabile. Cu ajutorul noului sistem se va putea recunoaşte în mod uşor care e începutul şi care e sfârşitul unui gest. Pentru asta sunt folosite microfonul şi giroscopul pentru a detecta semnalul.

Există şi feedback tactil, în vreme ce realizaţi gestul, pentru o experienţă completă. Teoretic totul putea funcţiona doar cu un giroscop, numai că sistemul ar fi interpretat ca input mişcările normale ale degetului în timpul mersului. Totuşi cu ajutorul microfonului, inelul îşi dă seama când e cazul să reacţioneze. Sunetul captat de microfon şi datele de mişcare sunt filtrate şi analizate pentru a le interpreta.

Pe viitor veţi putea răspunde la SMS-uri fără ca măcar să scoateţi telefonul din buzunar. Pe de altă parte nu ştiu cât de acceptabil social e să desenezi simboluri în aer. Deocamdată totul e la nivel de studiu, ca şi tehnologia FingOrbits din clipul de mai jos, care îi permite utilizatorului să controleze aplicaţii de pe smartwatch sau un headset frecând degetul de mână.