O copie aproape impecabilă a jocului Super Mario Bros a fost vândută pentru 660.000 dolari la licitație

0
1656
Super Mario Bros

O știre din lumea gaming-ului sosește acum pe final de săptămână și vorbim despre o licitație record. În cazul de față a fost implicată o copie aproape perfectă a jocului Super Mario Bros pentru NES. Aceasta a atras 13 persoane interesate de licitație și a fost vândută în final pentru uriașa sumă de 660.000 de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deținătorul jocului a primit 550.000 dolari, iar restul au mers către casa de licitații Heritage Auctions. Aflăm faptul că această copie era una dintre primele versiuni ale jocului cu folie termocontractabilă care putea fi cumpărată în SUA. Jocul a avut în final 11 variante diferite de cutie potrivit celor de la WATA Games.

Super Mario Bros

Aflăm și povestea din spatele acestui joc ce datează din 1986. Potrivit informațiilor comunicate de către posesor, acesta l-a cumpărat pentru a-l oferi drept cadou de Crăciun dar a sfârșit prin a rămâne sigilat într-un sertar de birou în ultimii 35 ani. Deținătorul spune că nici nu se mai gândea la el. Acum i-a adus o sumă uriașă. Potrivit informațiilor din online, în 1985 o copie a jocului Super Mario Bros costa doar 49.99 dolari.

Super Mario Bros

Suma este cu atât mai impresionantă odată ce aflăm că recent o copie impecabilă de Super Mario Bros 3 a fost vândută pentru 156.000 dolari. De asemenea, o altă comparație este făcută cu un prototip Nintendo PlayStation. Acest singur exemplar creat vreodată a fost vândut pentru 360.000 dolari anul trecut.