NVIDIA lucrează la un super computer pentru AI, împreună cu autorităţile din Taiwan

0
835

NVIDIA este mult mai mult decât un producător de plăci grafice de top, activând în ultimii ani în zona auto spre exemplu. Americanii sunt responsabili cu chipseturile care ghidează sistemele radar şi LIDAR de pe automobilele autonome spre exemplu. Acum se implică şi în zona AI, prin intermediul unui proiect la comun cu Ministerul de Tehnologie din Taiwan.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre realizarea unui supercomputer axat pe inteligenţă artificială şi tehnologii şi aplicaţii aferente. În Taiwan există un program finanţat de stat pentru realizarea de sisteme AI. NVIDIA va accelera procesul de dezvoltare prin contribuţia sa. Prin colaborarea cu ministerul mai sus menţionat se vor pregăti 3000 de dezvoltatori timp de 4 ani, pentru a lucra cu tehnici de deep learning şi tehnologii de producţie inteligentă.

Se va lucra şi la zona de networking, cea a oraşelor inteligente, în domeniul medical şi în alte segmente, probabil şi cel auto. Toate acestea vor fi ajutate de noul supercomputer. Instituţii de studiu deep learning apăreau în Taiwan încă din 2016, cercetători şi experţi în zona de procesare ţinând cursuri practice, inclusiv laboratoare web. NVIDIA pune la bătaie tehnologia GPU-urilor sale pentru deep learning şi susţine şi startupurile taiwaneze.

Investiţii de miliarde de dolari au fost promise de autorităţi. Centrul naţional de calcul va fi realizat pe bază de AI şi echipat cu platforma de computing NVIDIA DGX, plus arhitectura grafică Volta (cu memory bus 384 bit, lăţime de bandă de 768 GB/s). Scopul este de a atinge 4 petaflops de performanţă în 2018, ducând acest supercomputer în top 25 cele mai performante mecanisme de calcul de gen. În 4 ani ar urma să se ajungă la 10 petaflops.