Noul sediu Amazon Helix arată ca un emoji “răhăţel” acoperit cu vegetaţie

0
1120

Această săptămână a fost plină cu ştiri despre Amazon, de la faptul că au deschis o filială în Polonia până la retragerea lui Jeff Bezos din postul de CEO. Acum apare încă o ştire virală, de această dată legată de designul viitorului sediu Amazon, care arată precum un castel al unui răufăcător dintr-un film Pixar.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mai rău de atât arată ca un emoji “răhăţel”, cu tot cu moţ şi acoperit de vegetaţie. Dacă OZN-ul Apple Campus a fost relativ uşor de înghiţit, acest sediu va avea de furcă cu o tonă de meme şi cu municipalitatea probabil. Amazon a dezvăluit acest design pentru noul său sediu din Arlington, Virginia. Este o structură spiralată din sticlă şi metal, acoperită cu copaci. În cel mai inalt punct se ridică deasupra tuturor clădirilor din zonă. Amazon numeşte structura “Helix”, datorită formei sale de tirbuşon şi oarecum similară cu structura ADN.

Gigantul corporatist promite “o variate de medii de muncă”, pe care angajaţii le pot folosi. La exterior se află două trasee spiralate pline cu plante locale şi pe care le vei putea parcurge pentru relaxare. Poţi parcurge toată spirala pe scări, dacă îţi e lene să iei liftul. Clădirea va avea o înălţime de 106 metri şi Amazon va oferi vizite pentru public în weekend-uri. Amazon are o structură inedită şi pentru sediul din Seattle, acolo unde a folosit 3 globuri din sticlă umplute cu vegetaţie.

E drept că Helix e doar o propunere şi trebuie că firma să obţină aprobarea autorităţilor pentru a începe construcţia. Firma de arhitectură NBBJ şi-a pus semnătura pe ea. Amazon a dezvăluit şi cum arată campusul din jurul lui Helix, care va include 3 clădiri cu 22 de etaje. Va exista şi un parc pentru animale acolo şi multe zone verzi, restaurante şi food truck-uri. Parcarea va avea un spaţiu special pentru 950 de biciclete.