Noul laptop cu display OLED vine de la Samsung in 2009

1
731
samsung_oled

Pozele noului laptop pe care Samsung se pare ca-l va lansa in 2009 i-au lasat pe multi cu gura cascata. Chiar si pe noi, daca e s-o marturisim. Ce poate avea special acest notebook incat sa-l prezentam cu destul de mult timp inainte de a aparea pe piata? In primul rand ceea ce-l defineste. Display-ul OLED (Organic Light Emitting Diode) reprezinta o tehnologie cu care multi au jonglat pana acum fara sa indrazneasca totusi sa o foloseasca prea mult in productia de masa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

samsung_oled

Printre multele avantaje ale OLED fata de LCD (liquid crystal displays) putem doar sa mentionam ca primul nu are nevoie de backlight (lumina care vine din spate sau lateral si care este utilizata in cazul LCD-urilor) pentru a functiona. De aceea acest tip de display-uri consuma mai putina energie si stim bine ca in cazul laptop-urilor economisirea energiei e uneori vitala.

Display-ul laptop-ului prototip prezentat de Samsung este de 12.1 inchi cu o rezolutie de 1280×768, dar se zvoneste ca cel care va fi lansat in 2009 va fi de 15.4 inchi. Tastatura este touch-sensitive, desi pentru a se incadra in eleganta intregului poate ar fi trebuit sa foloseasca o tastatura cu feedback tactil.

Singurul inconvenient pe care il vedem este pretul. Desi nu a fost anuntat, stim deja ca putinele laptop-uri cu display OLED care sunt in momentul de fata pe piata depasesc cu mult bugetul unui utilizator obisnuit. De exemplu 11-inch XEL-1 OLED TV de la Sony se comercializeaza in momentul de fata cu 2500$. Nu ne ramane decat sa fim cu ochii pe Samsung pentru a afla pretul notebook-ului lor.

Sursa