Noua versiune Android TV va suporta rezoluție 4K nativă pentru UI și comutare dinamică pentru rata de refresh

0
1355
Android TV

Această săptămână stă și sub semnul lansării lui Android 12 Beta 3, un release cu un pas mai aproape de varianta finală. Deși vorbim aici despre o versiune care pune accentul pe telefoane, există și ceva din zona TV. Descoperim că următoarea versiune Android TV bazată pe Android 12 va aduce câteva noutăți importante.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Schimbările pregătite de Google sunt menite să aducă platforma TV la zi cu ultimele trenduri din lumea hardware TV și totodată să umble la capitolul intimitate. Așa cum bine știți, până acum deși televizoarele au venit cu suport pentru rezoluție 4K doar pentru conținutul video 4K.

Android TV

Rezoluția nu s-a aplicat asupra UI-ului Android TV care a rămas să spunem “blocat” la 1080p, existând unele diferențe notabile văzute de către utilizatori. Această schimbare de rezoluții poate fi deranjantă și clar nu ideală, iar Google pregătește noutăți. Aflăm că odată cu actualizarea lui Android TV la Android 12, vom avea suport nativ 4K pentru UI.

Android TV

Astfel vom beneficia de tranziții mai smooth între meniuri și conținut, iar UI-ul poate profita de pe urma unei densități mai mari de pixeli. De asemenea, vom primi și un blur al background-urilor pentru ca meniurile să iasă în evidență. O altă modificare pe care o vom întâlni este ajustarea dinamică ratei de refresh.

Noua versiune software va oferi și câteva noutăți la nivel de intimitate. Astfel, vom avea indicatori clari și vizibili atunci când microfonul sau camera sunt în utilizare. De asemenea, vom putea dezactiva accesul la aceste elemente hardware per total sau doar pentru anumite aplicații.