Noua interfață Android TV se distribuie acum pe dispozitivele compatibile; UI inspirat de Google TV

0
4834
Android TV

Iată că la scurt timp de la facelift-ul minor adus interfeței Play Store TV și a noului UI Google TV, de astăzi experiența standard Android TV primește o schimbare vizuală. Noul look cu 3 tab-uri pentru Android TV era anunțat la începutul acestei luni și de acum începe a fi distribuit către dispozitivele compatibile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această nouă interfață seamănă mult cu Google TV. Butonul de căutare vocală și cel pentru Assistant rămân la posturi în stânga sus, dar acel sidebar cu Apps, Watch Next și Play Movies & TV dispare definitiv. În locul acestora avem 3 tab-uri în zona superioară. Vorbim despre Home, Discover și Apps. În zona Home avem listate aplicațiile favorite, titlurile Play Next și cele de pe YouTube.

Android TV

(Interfață nouă)

Din zona Apps vei accesa toate aplicațiile tale. Discover este secțiunea cu recomandări personalizate bazate pe titlurile vizionate și interesele tale. Tot aici vei vedea și ce se află în trending pe YouTube. Potrivit celor de la Google această interfață ajunge în SUA, Australia, Canada, Germania, dar și Franța. În perioada următoare va ajunge și în alte țări, iar cei care nu mai au răbdare pot opta pentru un apk.

Android TV

(Interfață veche)

Apkmirro pune la dispoziția celor interesați două APK-uri ce trebuie instalate pe dispozitivul Android TV. Este vorba despre Android TV Core Services 3.0.4 (download aici) și despre Home 3.0 (download aici). Există și o mențiune totuși. Chiar dacă vei instala cele două apk-uri de mai sus, vei mai avea ceva de așteptat pentru a vedea interfața actualizată. Poate dura ceva timp pentru schimbarea lui Android TV la noul design, astfel că trebuie să dai dovadă de răbdare.