Netflix

De câteva zile au intrat în panică utilizatorii Netflix, atunci când au aflat că gigantul streaming-ului şi binging-ului a pus gând rău partajării conturilor sale. Conceptul de “password sharing” e tot mai răspândit, iar Netflix pierde bani în această ecuaţie. Aflaţi ce s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat în articol.

Publicitate

Se întâmplă des ca în locul celor 4 profiluri pe care ai voie să le faci în cont să partajezi contul cu alte “X” persoane, iar Netflix nu apreciază asta. Pe viitor fiecare utilizator al contului ar trebui să îşi plătească propriul abonament. Chief Product Officer-ul Greg Peters a dat vestea proastă la ultimul eveniment Netflix, unde au fost anunţate rezultatele financiare.

De remarcat totuşi că Netflix vrea să stârpească password sharing-ul, dar fără să alieneze totuşi consumatorii. La început de an o companie britanică numită Synamedia a anunţat că a creat un algoritm care recunoaşte utilizatorii care folosesc parola altuia. E vorba despre verificare a conţinutului consumat şi locaţia din care se face asta. Se discută fie despre banarea utilizatorului dacă e prins sau limitarea contului cumva.

AI-ul implicat de tehnologia companiei britanice recunoaşte şi un mod unic de utilizare a contului care arată ce persoană îl foloseşte. Şi alţi furnizori de conţinut au pus ochii pe acest sistem şi l-ar putea adopta pe viitor. Am putea vedea o limitare de adrese IP sau de profiluri după pattern-uri de comportament. În acest moment până la 4 terminale diferite pot face streaming Netflix pe un cont simultan, dar poţi partaja parola cu un număr teoretic nelimitat de persoane.

Din ce am înţeles Netflix pierde 135 de milioane de dolari pe lună prin această practică.