Misiunea Phoenix: de pe Pamant pe Marte

0
670

In ciuda fascinatiei umane pentru „planeta rosie”, jumatate dintre misiunile de pe Marte au esuat. Totusi misiunea Phoenix, condusa de catre Peter Smith de la University of Arizona are toate sansele sa reuseasca total. Aceasta misiune are rolul de a verifica prezenta apei si a conditiilor de viata la polul inghetat al planetei Marte. Pentru mai multe detalii vizionati clipul urmator:

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

[youtube:http://youtube.com/watch?v=f2dPt04XICo]

Phoenix Mars Mission: Ashes to Ice este o initiativa in care s-au implicat atat ingineri cat si oameni de stiinta din toata lumea. Dupa lansarea lui Phoenix Mars Lander de la Cape Canaveral acesta va avea doar 90 de zile sa colecteze informatii, pana ce violenta iarna martiana se va instala.

Expeditia sa deja a inceput, Phoenix aterizand duminica 25 mai pe Planeta Rosie, urmand sa isi urmeze misiunea sub controlul echipei de oameni de stiinta de la Laboratorul Phoenix din Tucson, Arizona. Pe suprafata martiana, modulul va folosi un brat robotizat pentru explora planeta, in vreme ce instrumentele sale vor analiza mostra de sol martian si gheata.

De remarcat este faptul ca acest modul foloseste componentele si experientele precedentelor misiuni care nu au avut succes, respectandu-si blazonul de „Pasare Phoenix”.

Sursa