Microsoft va prezenta laptopul CloudBook în luna mai, cu Windows Cloud la pachet; Rivalul pentru Chromebookuri ar trebui să aibă preţ redus

0
485

Ştiam de ceva vreme ca Microsoft pregăteşte o versiune specială a platformei sale Windows 10 şi un laptop accesibil care să rivalizeze cu Chromebook-urile. Aflăm în această săptămână ca aşa numitul laptop CloudBook va sosi în luna mai, în cadrul unui eveniment axat pe educaţie.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul model va avea Windows Cloud la pachet, adică o variantă de Windows 10 bazată pe cloud. Evenimentul MS are loc pe 2 mai, iar noile terminale au ca punct central rularea de aplicaţii din cloud. CloudBook şi Windows Cloud se axează pe faptul că aplicaţiile folosite sunt doar cele din Windows Store şi nu se pot instala unele x86 tipice. Practic revenim la Windows RT, dacă vreţi.

E drept că unele dintre aplicaţiile Win32 au ajuns între timp în Windows Store totuşi. Acum că Windows 10 a dovedit că poate rula şi pe ARM, nu ar fi o problemă să vedem şi un laptop cu Windows 10 şi un astfel de chipset. E posibil totuşi ca primele CloudBook-uri să aibă procesor Intel şi să vină şi cu un pachet Office solid, promovând terminalele spre zona de educaţie.

O variantă de Windows Cloud a ajuns pe web în luna februarie şi cei care au încercat-o au descris-o ca “Windows 10 cu câteva setări modificate” şi aplicaţii bazate pe cloud. Să vedem şi ce preţuri va practica Microsoft pentru aceste noutăţi.