Microsoft începe testele serviciului său de cloud gaming, xCloud în octombrie

0
789

După Google şi al său Stadia, Samsung şi al său PlayGalaxy Link, acum e momentul ca şi Microsoft să facă o mutare pe piaţa serviciilor de cloud gaming cu ramificaţii şi pe mobil. Lucrurile se mişcă odată cu Microsoft xCloud, care a primit o dată de lansare pentru beta testing: octombrie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft acceptă deja înregistrări pentru acest Project XCloud, deocamdată doar în SUA, Marea Britanie şi Coreea de Sud. Pentru început doar câteva zeci/sute de gameri vor avea acces la serviciu. Printre jocurile disponibile în perioada de trial se numără Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct şi Sea of Thieves. Practic, dacă ai un telefon sau o tabletă cu Android 6.0 minim şi cu suport Bluetooth 4.0, poţi juca aceste jocuri.

Mai trebuie şi un cont Microsoft şi un controller de Xbox One cu Bluetooth. Microsoft va pune la dispoziţie o aplicaţie specială Game Streaming, care va fi descarcabilă din Google Play Store, dar doar pentru beta testeri. În mod interesant, Microsoft vrea să facă teste şi în 5G nu doar via WiFi. Pentru început are un parteneriat cu SK Telekom în Coreea de Sud. Discută şi cu T-Mobile şi Vodafone, pentru optimizările aferente xCloud.

Încă nu e foarte clar cum se pupă aceste planuri cu funcţia Game Streaming de pe Xbox One, care aduce jocurile de acolo prin streaming pe smartphone. Revenind la Project xCloud, aici e vorba despre un serviciu de streaming de jocuri video de consolă şi PC direct pe telefonul mobil. Aminteşte de Google Stadia şi totul este jucat direct de pe serverele Microsoft, bazate pe Azure Cloud. Există 54 de regiuni diferite Azure pe glob, care vor elimina latenţa.

Dorinţa este de a ajunge la gaming 4K HDR pe mobil.