Mercedes prezintă noul sistem de infotainment MBUX cu recunoaștere facială, scanner de amprente; Vine pe S-Class 2021

0
2027
Mercedes

În ultimii ani ecranele și-au făcut din ce în ce mai simțită prezența la interiorul automobilelor, majoritatea noutăților de pe piață optând pentru sisteme de infotainment care să permită șoferilor controlul absolut. Tesla este un exemplu bun de luat în calcul, dar nici Mercedes nu se lasă mai prejos cu noul sistem de infotainment MBUX 2.0.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta tocmai ce a fost dezvăluit și va fi integrat pe noul flagship S-Class 2021, pasagerii din spate fiind puși în centrul atenției. Noul MBUX oferă acces la funcții de infotainment și confort atât pentru șofer cât și pentur pasagerul din față, dar și celor doi pasageri din spate care au 3 display-uri tactile la dispoziție.

Mercedes

Ei pot interacționa direct cu ecranul sau cu asistentul vocal prin simpla rostire a comenzii vocale “Hey Mercedes”. Aflăm că și interiorul noului vehicul a fost adus la zi pentru a include mai multe funcții digitale și că informațiile vor fi afișate pe până la 5 display-uri cu tehnologie OLED. Mașina are și un display 3D pentru șofer care permite o vedere spațială la simpla apăsare a unui buton.

Mercedes

Apropo, acest efect 3D este obținut fără nevoia de a purta ochelari speciali. Revenind la MBUX, sistemul de infotainment preia informații dintr-o rețea de vehicule și are legătură și la senzori. Un exemplu este avertizarea la ieșirea din mașină. Astfel în cazul în camerele văd o altă mașină care se apropie, pasagerul este atenționat să nu deschidă ușa.

Asistența de la interior va verifica și dacă scaunele copiilor sunt atașate corect. Mai avem și recunoaștere facială și scanner de amprente pentru a ne autentifica în profilul dorit. Aflați că ecranul central al sistemului de infotainment este o unitate OLED de 12.8 inch. Aceasta are și feedback haptic și sistem de ridicare din consola centrală.

Debut Mercedes MBUX 2:

Mercedes spune că la interior sunt acum cu 27% mai puține butoane fizice. Aflăm că pe lista de dotări a sistemului avem 16 GB RAM, 320 GB stocare SSD. Procesorul este cu 50% mai puternic decât cel regăsit pe prima generație MBUX. Acest nou sistem de infotainment va debuta oficial pe Mercedes-Benz S-Class 2021 în septembrie.