Maşinile Google Street View ajung în România în această vară; Iată detalii

0
2030

Dacă am văzut camere Google Street View montate pe oi sau capre în anumite zone de pe glob, la noi cartografierea se face în continuare pe bază de maşinuţe clasice Google. Aflaţi că în această vară maşinile Google Street View vor reveni în ţara noastră, pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Google doreşte în special să aducă la zi fotografiile cu şoselele şi drumurile de la noi, cele care leagă localităţile. Pe 25 iunie porneşte flotila de automobile cu rig-uri de camere şi se vor plimba prin toată ţara, timp de 2 luni. De la Timişoara la Constanţa şi de la Iaşi la Giurgiu, vehiculele Google vor cartografia, fotografia şi înregistra imagini actualizate cu locaţii de la noi.

Street View este un serviciu apreciat din cadrul lui Google Maps, care e disponibil în peste 85 de ţări de pe glob. Inclusiv în Arctica şi Antarctica sunt imagini incluse în Street View. Puteţi vedea imagini panoramice la 360 de grade din multiple zone de pe glob şi admiră monumente, catedrale, natura sălbatică, ba chiar puteţi vedea şi imagini din spaţiu sau de pe Marte.

Serviciul este disponibil în Google Earth şi aplicaţia Maps de pe mobil. Street View sosea în România în 2010, atunci când erau publicate primele imagini din cele mai mari oraşe de la noi prin Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări a avut loc de abia în 2012 totuşi. Pe atunci au fost înregistrate imagini pentru 40.000 de kilometri de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Tot în această vară are loc preluarea de imagini din Delta Dunării, proiect realizat în colaborare cu World Wide Fund România. Google a promis şi că va publica mai multe fotografii cu obiective turistice din Transilvania în perioada următoare. Aici aveţi informaţii despre locul unde se afla maşinile Street View, aşa că le puteţi face cu mâna data viitoare când le vedeţi.