Parcă în ultimele zile s-a mai potolit avalanşa de imagini cu iPhone-ul de buget cel colorat şi cu carcasa din plastic, dar azi asistăm la o revenire în forţă a scăpărilor. Cea mai nouă astfel de scăpare vine de la AppleDaily din Taiwan, care pretinde că are informaţii şi despre iPhone 5S.

Publicitate

iPhone-Lite_1

Acest terminal ar putea avea o carcasă din aluminiu, în vreme ce iPhone-ul de buget va fi disponibil pe roşu, galben, alb, albastru şi verde. Marginea din jurul ecranului va fi albă în loc de neagră, cum văzusem până acum. Plasticul va fi materialul ales, iar revenind la iPhone 5S, acesta va semăna cu iPhone 5S, pe care de altfel îl şi înlocuieşte.
Dotările sale vor fi upgradate la 2 GB RAM, camera de 12 megapixeli şi suport 4G LTE-A. Ecranul va fi un IGZO de 4 inch, cu rezoluţie identică, de 1136 x 640 pixeli. Apple va păstra şi procesorul de pe iPhone 5, dar va upgrada partea grafică, de la un PowerVR SGX 554MP3 la o versiune quad core a acestuia.

iPhone-Lite_2

Pentru iPhone-ul de buget avem speculaţii de preţuri de 349, 449 sau 549 dolari pentru variele de 16, 32 sau 64 GB, iar anunţul ar trebui să vină în luna septembrie.