Invazie asiatică – şi ZTE depăşeşte Apple după Samsung

0
557

Dacă în trimestrul 3 al acestui an Samsung a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple, acum şi ZTE pare a fi depăşit compania din Cupertino, dar în alt segment: cel al vânzărilor de telefoane la nivel global. Informaţiile vin de la Strategy Analytics, care afirmă că ZTE este acum al patrulea cel mai mare producător de telefoane mobile, după Nokia, Samsung şi LG.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Alex Spektor, senior analist al Strategy Analytics a declarat că în ciuda problemelor economice globale, livrările de terminale mobile au crescut cu 14% faţă de anul trecut. Astfel, aceste livrări au ajuns la 390 de milioane de unităţi în trimestrul 3 al acestui an, iar ZTE a atins 5% cota de piaţă, depăşind Apple. Creşterea ZTE are în spate preţurile sale competitive, atât în cazul feature phones, cât şi al smartphone-urilor Android.

De la Neil Mawston, director Strategy Analytics aflăm că livrările de terminale Nokia au scăzut cu 3% ajungând la 107 milioane de unităţi în acest trimestru. Totuşi, faptul că Nokia se afla încă pe primul loc la nivel global este datorat vânzărilor uriaşe de modele dual SIM entry level, în vreme ce uşoara să scădere este cauzată de cererea deloc impresionantă de modele Symbian.

Samsung îşi continuă creşterea între timp, ajungând la o cotă de piaţă de 23%, propulsat în special de seria Galaxy S.