Mulți antreprenori visează să se listeze pe cea mai puternică bursă, cea de la New York, însă nu toți reușesc. Însă acest vis a devenit ieri realitate, în urma listării companiei UiPath, un start-up ce a început într-un apartament din București, condus de cofondatorii Daniel Dines și Marius Tîrcă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ascensiunea UiPath într-un gigant ce domină piața roboților software este una spectaculoasă, având în vedere că industria IT din România este una care lucrează în principal la export, dezvoltând componente de aplicații pentru companii străine.

UiPath a dat și o veste foarte bună: a vândut acțiuni din oferta sa publică inițială peste intervalul țintă, strângând 1,34 miliarde de dolari de la investitori. Compania a vândut 23,89 milioane de acțiuni la un preț de 56 de dolari, evaluând UiPath la 29 de miliarde de dolari, conform Reuters. Analiștii au estimat că UiPath ar fi trebuit să intre pe piață la un preț per acțiune mai mare, de aproximativ $62-64, adică cu 10-14% mai mare decât prețul oficial.

UiPath, companie ce numără printre investitori Accel, Dragoneer și Coatue Management, utilizează inteligența artificială pentru a ajuta corporațiile mari și agențiile guvernamentale să automatizeze sarcinile precum contabilitatea sau resursele umane.