Imagini de milarde de pixeli cu Gigapan

0
714

Gigapan este gadgetul din imaginea atasata acestui articol, care poate fi conectat la camera dumneavoastra, afisand imagini cu rezolutii de 100 de ori mai mari decat cele mai avansate modele din ziua de azi. Astfel, o poza poate avea o marime de peste 1 gigapixel (1000 megapixeli) si va va permite sa navigati in cadrul sau de pe PC, in stil Google Earth.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gigapan foloseste un robot montat pe un trepied pentru a controla o camera normala, care face cateva sute de fotografii separate ale unei singure scene/persoane/peisaj (din unghiuri diferite). Imaginile sunt apoi „lipite” cu ajutorul software-ului.

Peste 350 de fotografii sunt facute pentru a crea imaginea perfecta, care va avea peste 1 miliard de pixeli. Proiectul GCP (Global Connection Project), care include acest gadget este sustinut de catre NASA, Google si National Geographic si se afla inca in faza de testare.

Singura problema a sa va fi pretul exorbitant, nu atat al gadgetului nou, cat al camerelor care fac poze panoramice de inalta rezolutie. Spre exemplu o astfel de camera marca PanoScan costa 37.000 de dolari.

Sursa