Huawei Galileo Exhibition Hall – o expoziție a viitorului în care 5G-ul este accesibil tuturor și posibilitățile devin nelimitate

0
1571
Huawei Galileo Exhibition Hall

Cu doar câteva zile în urmă am avut ocazia să particip la un eveniment special organizat de către Huawei și anume Huawei Galileo Exhibition Hall. Pentru că situația actuală nu ne permite participarea la evenimente fizice, asta înseamnă că totul s-a desfășurat în mod virtual. Acum e momenul să vă împărtășesc detalii despre informațiile aflate pe parcursul acestui tur în care 5G-ul a fost elementul cheie, cel care dă impuls tuturor industriilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Expoziția a reprezentat o călătorie de explorare în câmpul 5G Huawei. Este o călătorie ce a început acum 10 ani, moment în care compania începea să lucreze la dezvoltarea tehnologiei.

Expoziție Huawei Galileo Exhibition Hall:

Numele expoziției Galileo vă sună cu siguranță cunoscut, asta pentru că Huawei și-a dorit să facă o analogie între actul explorării necunoscutului universului de către „părintele științei moderne” și cel al explorării in domeniul științific și tehnologic, de către Huawei.

Ca o paranteză, printre contribuțiile lui Galileo Galilei la astronomia observațională s-a numărat confirmarea prin telescop a fazelor planetei Venus, descoperirea celor mai mari patru sateliți ai lui Jupiter (numiți în cinstea sa, sateliți galileeni). Același Galileo a rămas în istorie pentru analiza și observarea petelor solare. Uriașa sală de expoziție pe care o puteți admira în fotografiile din articol s-a folosit de cerul înstelat cosmic ca element vizual principal care te lasă fără cuvinte.

Huawei Galileo Exhibition Hall

În centrul atenției s-au aflat noi modele de antene 5G, soluții medicale pentru intervenții de la distanță, aplicații industriale pentru tehnologia mobilă, dar și despre soluții ce implică tehnologia de realitate virtuală (VR). Toate acestea contribuie la un viitor conectat, unul în care standardul de conectivitate 5G este accesibil tuturor, fie că vorbim despre noi – utilizatorii casnici, sau despre cei din domeniul business.

Această plimbare virtuală printre produsele și tehnologiile prezentate de către Huawei a fost realizată prin intermediul platformei Zoom. Am avut două gazde care m-au pus în temă cu inovațiile create de companie și rolul acestora. Apropo, anul trecut am vizitat sediul Huawei din China acolo unde ne-a fost prezentat și un showroom Galileo după cum vă informam pe site-ul soră Mobilissimo.ro aici. Acum se trece la un spațiu uriaș de prezentare a noilor tehnologii și aflați că în cadrul acestei expoziții au fost folosite 5 planete majore pentru a reprezentate cele 5 mari zone expoziționale 5G Huawei, acestea fiind următoarele:

Zone expoziționale Huawei Galileo Exhibition Hall:

  1. Marte (Putere): Implementare 5G simplificată (față de implementarea 4G) – scenariul imersiv demonstrează că soluția 5G end-to-end a Huawei conduce industria dpdv costuri, eficiență și securitate.
  2. Saturn (Cooperare): Ecosistemul 5G în plină expansiune. Ce noutăți vom descoperi explorând această zonă? Experiența live a terminalului de rețea 5G, BALONG 5000 Chipset, modulul MH 5000 5G, CPE Win. Avem și MIFI, Kirin990 Chipset, Modulul 5G pentru vehicule de la Huawei, Securitatea 5G.
  3. Jupiter (Dezvoltare): Pionierat 5G: Huawei este partenerul preferat de către operatorii globali, când vine vorba de tehnologia 5G. A obținut deja 91 de contracte comerciale, iar livrările 5G depășesc 600 + k, cu mult înaintea industriei.
  4. Venus (Perfecțiune): O viață mai bună cu 5G, atât în sfera personală, cât și în ce de business. Ce noutăți vom descoperi explorând această zonă: VR, LG 5G+ business:idol face to face, VR/AR,multi-view live, 5G+ media. 5G ajută conținutul media să devină din ce in ce mai creativ, 5G+8K. 5G ajută conținutul 8K să devină o experiență spectaculoasă, cu ajutorul tehnologiei VR
  5. Mercur (Comerț): 5G îmbunătățește sute de industrii. Câteva exemple ar fi:
  • Producție inteligentă 5G: Fabricile 5G deschid calea pentru o nouă revoluție industrială: Lățime de bandă ridicată 5G, latență scăzută, concurență ridicată oferă conexiune completă în fabrică, folosită în zonele cu activități mobile, gestionarea ciclului de viață al echipamentelor, transfer de imagini și date la fața locului și compararea rapidă a modelului digital cloud. Inspecția și mentenanța echipamentelor AR și menținerea predictibilității AI se numără printre aspectele facilitate de tehnologia 5G pe scena industrială.
  • Porturi navale 5G: Tabelul complet al portului conține scene din diferite operațiuni cheie ale portului. Acestea arată că 5G va aduce modificări și valoare portului;
  • Servicii medicale 5G:DEMO-uri on site vor demonstra modul de realizare a intervențiilor medicale de mare precizie, de la distanță, pe masa de operare. DEMO-uri de testarea cu ultrasunete5G  vor demonstra schimbările pe care serviciile medicale 5G le aduc industriei medicale.

Prezentări Huawei Galileo Exhibition Hall:

Rând pe rând ne-au fost prezentate use case-urile tehnologiei 5G. Precum avantajele pe care standardul de conectivitate îl poate oferi industriilor de producție, sau utilitatea în cazul produselor pe care le folosim zi de zi. În cadrul expoziției am descoperit și antena Huawei 5G AAU, cea mai compactă și ușoară antenă 5G din lume. Acest model poate fi instalată rapid și simplu în orice locație, chiar și în cele greu accesibile.

Huawei Galileo Exhibition Hall

Au fost prezentate în cadrul Huawei Galileo Exhibition Hall și dispozitive care ajută la recepția unui semnal 5G mai puternic. Acestea contribuie la obținerea unor viteze apropiate de cele ale internetului pe fibră optică. Ca exemplu avemHuawei 5G CPE WIN sau G CPE. Au fost prezentate și alte scenarii în care societatea are numai de câștigat de pe urma standardului 5G. Mă refer aici la soluții de control a echipamentelor de la distanță, automatizare în fabrici. Bifăm și intervenții chirurgicale de la distanță cu latență zero sau producția inteligentă.

Și zona de entertainment va fi schimbată de 5G cu spectacole și concerte transmise în VR sau streaming 8K. Tehnologia 5G va schimba nu doar vitezele cu care descărcăm fișiere sau accesăm internetul. Va schimba totul și avem doar de câștigat. Vizitele la doctor le vom face direct din sufrageria noastră. Este ceva ce nu ne imaginam că se va întâmpla acum mulți ani când eram speriați de vizita la doctor.

Școala online se va bucura de aportul 5G prin conexiuni ultra-rapide și industria va trece la următorul nivel. Este un viitor tehnologizat care ne bate la ușă. Un viitor pe care Huawei a reușit să ni-l prezinte sub formă de preview în această expoziție inedită numită Huawei Galileo Exhibition Hall.