Huawei a devenit cel mai important producător de routere de pe glob, după Cisco

0
1316

Sunt sigur că ştiţi că înainte ca Huawei să activeze în zona smartphone, ei erau un nume mare în segmentul de aparatură telecom. E vorba despre routere, stickuri şi tot soiul de echipamente din această zonă. Au continuat să activeze în acele secţiuni, deseori încheind contracte de multe miliarde de dolari cu operatori. Acum aflăm prin intermediul unui studiu DellOro că Huawei este cel mai important producător de routere, în afară de Cisco.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au fost analizate pieţele de “service provider routers” şi “carrier Ethernet switches” şi Huawei sunt consideraţi printre cei mai mari în acest segment. Trebuie spus şi că routerele realizate cu tehnologie Cisco, dar şi switchurile şi alte terminale de genul au permis să circule 80% din comunicaţiile Internet de pe glob în ultimii 20 de ani. În această perioadă valoarea Cisco a ajuns la peste 500 de miliarde de dolari.

Acum Huawei vine tare din spate, fiind pe locul 2 în spatele Cisco şi surclasând Nokia între timp. Huawei se luptă pe această piaţă şi cu Ericsson, o firmă care colaborează intens cu partenerii săi hardware pentru dezvoltarea de tehnologie 5G. Compania care va “sparge” prima piaţa cu echipamente 5G va fi cea care dă tonul inovaţiei în următorii 5-10 ani şi câştigătoarea.

Dacă e Huawei, atunci ar putea surclasa Cisco.