Google si T-Mobile lanseaza telefonul G1 la pretul de 179 de dolari

0
660

A venit si momentul marii lansari a handsetului Android, cunoscut ca HTC Dream sau T-Mobile G1. Terminalul va fi disponibil in magazinele americane din data de 22 octombrie la pretul de 179 de dolari, impreuna cu un abonament voce pe 2 ani si unul date.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

T-Mobile va oferi abonamente lunare voce si de mesagerie obligatorii pentru handsetul G1 la preturile de 25 de dolari (transfer de date nelimitat, numar limitat de mesaje), respectiv 35 de dolari (transfer date si mesaje nelimitate). De asemenea, este important de mentionat ca noul telefon soseste blocat in reteaua T-Mobile si nu va fi disponibil cu un serviciu prepaid.

T-Mobile G1 va fi disponibil in Marea Britanie din luna noiembrie si in restul pietelor europene pe care activeaza T-Mobile din 2009. Pretul versiunii europene nu este cunoscut inca, dar banuim ca va fi unul competitiv, avand in vedere popularitatea lui iPhone 3G. Aruncand o privire asupra specificatiilor handsetului lansat de Google, HTC si T-Mobile descoperim un display touchscreen de 3.2 inchi, o tastatura QWERTY, suport quad-band GSM/EDGE si dual-band UMTS, GPS, Wi-Fi si un accelerometru.

Camera acestui handset nu va suporta inregistrare video, iar lui T-Mobile G1 ii va lipsi si suportul Bluetooth stereo A2DP. Ce ne intereseaza cu adevarat la acest handset este software-ul sau, bazat pe platforma Android. G1 va folosi numeroase servicii Google online, de genul lui Gmail (cu suport push), YouTube, Google Talk, Google Maps cu Street View, Amazon MP3 si in cele din urma si Android Market (un soi de App Store Google).

O functie unica a lui G1 este busola incorporata, care se sincronizeaza cu Maps Street View, permitand o navigare la 360 de grade in orasul in care va aflati, pur si simplul miscand telefonul in aer. La ora actuala, acest telefon nu ofera suport Microsoft Exchange, dar developerii third party vor avea grija ca si aceasta functie sa fie disponibila in curand. De asemenea, nu exista o metoda de sincronizare desktop, aceasta fiind posibila doar cu ajutorul serviciilor online Google ca Gmail sau Calendar.

Per total avem de-a face cu un telefon dezamagitor, desi OS-ul Android este foarte promitator, dar designul handsetului aminteste de cel al unui SideKick combinat cu un soi de iPhone cu tastatura QWERTY.

Sursa