Google şi Nest ar putea lucra împreună la încă un gadget smart home, probabil un termostat nou

0
1599

Una dintre multele companii pe care Google le avea sub aripa sa este Nest, un nume mare în zona termostatelor inteligente. Atât de mare, încât a ajuns spinoff din Google, direct sub umbrela Alphabet. Acum se pare că aceasta mutare ar fi anulată şi Nest ar reveni la Google, pentru un proiect de anvergură.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nest Labs ar urma să producă un sistem, serviciu şi produs hardware legat de zona smart hone. Insideri apropiaţi de situaţie afirmă că Google vrea neapărat să concureze mai eficient cu cei de la Amazon pe piaţa Internet of Things şi a locuinţelor smart. Nest a lansat câteva produse interesante în acest an, precum Nest Guard, o alarmă pentru locuinţe, dar şi Nest Thermostat E, care după cum arată şi numele este un termostat inteligent.

Acum Nest şi Google ar lucra împreună la transferul celor 1000 de persoane angajate la producătorul de termostate către divizia hardware a marelui G. În ultimii ani am văzut o axare tot mai mare pe hardware a celor de la Google şi nu e deloc o abordare solitară, pentru că am remarcat că şi Microsoft joacă o carte similară. Google a anunţat în octombrie nu doar telefoanele Pixel 2, ci şi noi generaţii de căşti, difuzoare inteligente şi alte produse care îi extind şi completează funcţionalitatea lui Google Assistant.

E posibil ca următorul termostat Nest să aibă Google Assistant integrat nativ, să permită controlul tuturor electrocasnicelor smart şi dacă Google vrea neapărat să fie şi rival pentru Amazon Echo Show, afişând content pe un ecran mare.