În ultimele 24 de ore pe lângă prezentarea lui Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL, Google a anunţat şi tableta Pixel Slate. Acesta este un terminal cu Chrome OS la bord, căruia i se poate ataşa o tastatură prin pogo pins şi care suportă input şi de la stylus. Are multiple variante de CPU, RAM şi stocare şi avem detalii mai jos.

Publicitate

Tableta este fabricată din metal şi are un ecran de 12.3 inch, cu rezoluţie de 3000 x 2000 pixeli. Este un IPS LCD cu suport pentru input de la stylusuri Wacom AES. La bord găsim între de la 4 la 16 GB RAM şi procesoare de la un Intel Celeron 3965Y la un Core i7 de generaţie a opta. Stocarea porneşte de la 32 GB şi ajunge la 256 GB, iar printre dotări se află şi o cameră frontală de 8 MP wide angle şi principală de 8 MP.

Google promite aici o autonomie de până la 12 ore şi o încărcare în 2 ore şi 15 minute. Avem şi port USB Type-C, WiFi, Bluetooth şi NFC, plus difuzoare stereo frontale. În butonul Power se află integrat un cititor de amprente. Google Pixel Slate rulează Chrome OS, cu suport pentru aplicaţii Android şi Linux. Vine cu un taskbar cu design nou, launcher, mod split screen şi Google Assistant.

Tableta beneficiază de extra securitate prin intermediul unui cip Titan, găsit şi pe telefoanele Pixel 3. Google oferă o soluţie antivirus integrată şi actualizări în fundal care nu afectează funcţionarea. Pixel Slate porneşte de la 599 de dolari, iar tastatura Pixel Slate Keyboard este 199 de dolari. Stylusul e 99 de dolari, iar produsele ajung în magazine până la final de an.