Elon Musk nu ezită niciodată să folosească automobilele Tesla pentru experimente, chiar şi unele care nu au legătură cu producătorul auto. Un Tesla Roadster a fost deja trimis în spaţiu, iar acum încă o maşină Tesla a fost trimisă cu viteză printr-un tunel forat de The Boring Company.

Publicitate

În această săptămână Musk a unit echipele Tesla şi The Boring Company pentru un proiect comun de teste. Secţiunea de tunel terminată până acum a fost inaugurată cu o maşină Tesla trimisă prin tunel. Scopul unui tunel de acest gen este de a evita ambuteiajele, folosind un sistem de capsule care pot transporta direct oameni sau vehicule spre destinaţie.

E un soi de alternativă la metrou, dar la o viteză mai mare şi fără pericole de ciocniri sau accidente. Propulsia este magnetică, dar ajută şi mediul vidat pentru a ajunge la vitezele dorite. În ce priveşte aspectul legat de automobile, acestea vor fi coborâte în tunel cu lifturi speciale, vor călători pe platforme speciale şi vor fi apoi urcate la suprafaţă când ajung la destinaţie.

O Tesla Model X a fost folosită pentru un test în această săptămână. The Boring Company a trimis maşina printr-un tunel foarte îngust la o viteză de 56 km/h. Au împiedicat-o să se lovească de pereţii laterali printr-un mecanism frontal de blocare a roţilor. Din ce am înţeles nu a fost folosită o platformă deocamdată ci maşina a mers pe propulsie proprie, cu roţile fixate pentru a rula doar înainte.

Sincer să fiu experienţa din viaţa reală e foarte departe de ce a promis Musk în clipurile sale cu CGI. Nu pare deloc comod şi sunt şanse mari ca o pietricică să strice tot planul. Cred că mai avem de aşteptat până să “zburăm” în tuneluri spre aeroport. Din tot mecanismul doar liftul mă impresionează aici.