Elon Musk anunţă o versiune de Tesla Model 3 cu tracţiune integrală; Iată preţul său

0
1128

Elon Musk e genul de om care profită de faptul că e weekend… să mai muncească puţin. Gurul tech a postat pe Twitter detalii despre o nouă varianta de Tesla Model 3, care va sosi cu tracţiune integrală. Cât costă şi ce noutăţi aduce aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De obicei o Tesla Model 3 costă în jur de 35.000 de dolari, dar noul model modificat costă cu câteva mii de dolari în plus. Tot ceea ce menţionăm aici sunt opţiuni adăugate variantei de bază Tesla Model 3. Noile variante sosesc în luna iulie a acestui an şi au opţiunea unui motor dual şi a tracţiunii integrale. Versiunea standard de Model 3 le aduce dacă plusaţi cu 5000 de dolari, ducând suma finală la 40.000 de dolari.

Un astfel de model ajunge la 100 km/h în 4.5 secunde şi are autonomia de 500 de kilometri. A fost anunţată şi o versiune Performance de 78.000 de dolari, care ajunge la 100 km/h în 3.5 secunde, are viteza maximă mai mare şi autonomia de 500 de kilometri. Extra-uri ca jante, vopsea, practic tot în afară de Autopilot sunt incluse în preţ. În 2016 şi Tesla Model S şi Model X primeau upgrade-uri de gen sub forma modelelor P100D.

Versiunea non Performance de Model 3, cea cu motor dual şi cu preţ cu 5000 de dolari mai mare va sosi în preajma aniversării de un an de când Model 3 a ieşit din fabrică. A fost un an zbuciumat pentru Tesla, care a căutat un ritm perfect pentru producţia de maşini, de vreme ce Model 3 nu s-a mişcat bine deloc. Cât despre configuraţia cu două motoare, vehiculul va avea un motor frontal cu inducţie AC şi un motor spate cu magnet permanent.

Un astfel de mecanism este realizat din minerale rare, greu de obţinut pe fondul monopolului chinez. Musk a mai promis şi uşurarea accesului la service, prin doar câteva apăsări pe touchscreenul unui telefon.