Dell mizează pe AI în noua serie XPS, prezentată înainte de CES 2024

0
800
Dell XPS 2024

Dell a dezvăluit noua serie XPS pentru 2024, marcând o evoluție importantă prin introducerea de noi dimensiuni ale ecranului, cipuri avansate și un accent major pe inteligența artificială. Gama, cunoscută pentru designul său rafinat și performanță, este preferată în special de creatorii de conținut, care necesită portabilitate pentru editare foto-video, programare și alte activități productive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În preajma Consumer Electronics Show (CES), Dell a prezentat această nouă gamă, urmând linia de design a modelului XPS 13 Plus, lansat acum doi ani. Toate modelele XPS vor beneficia de acest design, iar gama include acum și variante de 14 și 16 inci, pe lângă tradiționalul 13 inci, un pas similar cu tranziția Apple spre MacBook-urile cu Apple Silicon.

Dell XPS 2024

Designul minimalist al noilor modele XPS utilizează aluminiu prelucrat CNC și Gorilla Glass 3, disponibil în nuanțe de Graphite și Platinum. Detalii precum un rând tactil multifuncțional, un touchpad din sticlă cu feedback haptic și taste mărite, contribuie la o experiență de utilizare îmbunătățită.

Noile laptopuri XPS se remarcă prin panouri InfinityEdge cu opțiuni OLED tactile, rate de reîmprospătare variabile și suport pentru Dolby Vision. Dotările audio includ patru difuzoare cu suport pentru Dolby Atmos și MaxxAudio Pro by Waves, iar pentru video, o cameră web FHD 1080p. Echipate cu procesoare Intel Core Ultra și tehnologia ExpressCharge, promit reîncărcarea rapidă a bateriei.

Dell XPS 2024

XPS 16 se distinge ca fiind cel mai puternic model, cu procesoare Intel Core Ultra și grafică NVIDIA GeForce RTX (până la GeForce RTX 4070). XPS 14 oferă putere într-un format mai compact, fiind cu 21% mai ușor decât XPS 16 și cu opțiunea de upgrade la NVIDIA GeForce RTX (până la GeForce RTX 4050).

Modelul XPS 13, redenumit de la XPS 13 Plus, este cel mai subțire și ușor din serie, cu posibilitatea de a alege între ecrane FHD+, QHD+ touch și 3K+ OLED touch.

Integrând procesoarele Intel Core Ultra cu unitate de procesare neurală (NPU), noile XPS elimină necesitatea utilizării CPU-ului sau GPU-ului pentru procesarea AI. Acest lucru permite o gestionare mai eficientă a sarcinilor și economisirea bateriei, oferind o experiență optimizată, mai ales în editarea de imagini și alte aplicații creative.

Dell va dezvălui mai multe detalii despre laptopuri la Consumer Electronics Show (CES) săptămâna viitoare și nu a anunțat încă datele de lansare, dar a dezvăluit prețurile de pornire:

  • Dell XPS 13: 1,299$ (cca. 5,898 lei)
  • Dell XPS 14: 1,699$ (cca. 7,715 lei)
  • Dell XPS 16: 1,899$ (cca. 8,625 lei)