Cum a fost la East European Comic Con 2018: mai mult gaming ca niciodată, cosplay, celebrităţi mai puţine

0
2424

Nu ştiu ce aţi făcut voi în weekendul 19-20 mai, dar eu am fost la East European Comic Con 2018. E locul unde se întâlnesc cosplayerii de la noi, cei pasionaţi de gaming, seriale HBO şi super eroi. A avut loc la Romexpo, ca de obicei, doar că parcă ocupând mai puţin spaţiu decât celalalte ediţii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ţin minte că în ultimii ani trebuia să ies din una din hale ca să intru în alta şi mai era rezervat încă un pavilion, aşa că exista potenţial să te rătăceşti. La Comic Con-ul din 2018 nu a existat acest risc, deci e clar că a fost o zonă mai mică. Am avut sesiuni de autografe cu actori din Game of Thrones şi Supernatural, dar lista de actori celebri a fost subţirică, din păcate.

Pasionaţii de filme aveau la dispoziţie şi o zonă specială HBO, cu un bar western inspirat de cel din Westworld, dar şi deja clasicul tron din Game of Thrones, pe care toată lumea vrea să stea şi la care e mereu coadă pe 3 rânduri. Cam atât la capitolul filme, ah şi am uitat, mai era şi un stand special AMC, cu “Fear the Walking Dead” şi “Into the Badlands”.

Pe de altă parte gamerii au avut mult mai multe zone de distracţie şi amuzament. Îmi vine în minte zona celor de la Acer, cu computere Predator pentru gaming, HP a venit cu seria Omen, iar Lenovo cu cea Legion. ASUS a avut cred cea mai mare zonă, cea ROG fiind de vreo 3 ori mai mare decât cea Lenovo de exemplu. Tot ASUS a avut şi o zonă separată pentru telefoanele ZenFone 5, pe care puteai juca Hearthstone şi să câştigi premii.

Am văzut lumea jucând PUBG strict cu arme melee (cu tigăile) la standul Logitech, împuşcături în CS GO la Lenovo Legion, Fornite şi Overwatch la greu la celelalte standuri. TP-Link a pariat iarăşi pe o combinaţie între un mediu inspirat de natură şi o sufragerie high tech, cu noul său router în prim plan. Puteaţi găsi şi o tonă de tricouri cu super eroi sau formaţii, căni, figurine bobble heads şi Funko Pop, brăţări cu ţepi sau lentile de contact colorate.

Nu au lipsit concursurile, precum cel de FIFA 18, contra echipei oficiale FIFA Oltenia, plus League of Legends şi DOTA. Nu am mai văzut în acest an (sau nu am prins eu) vreo prezentare spectaculoasă de computer ultra tunat de la LAB 501. Anul trecut făcuseră o bestie de PC care mergea pe şenile şi a sosit pe scenă cu mult fum şi tam-tam, ca un robot.

Sprite a avut un stand central, iluminat cu verde, promovând noul suc cu aromă de castravete şi axându-se pe jocurile de dans şi cântat la chitară. Ubisoft a fost acolo, cu Far Cry 5 la un stand dedicat şi multă lume îmbrăcată în soldaţi, iar Call of Duty WWII a avut propriul său stand, cu baricade că în al doilea război mondial. Am prins un concus de cosplay la Blizzard/Activision, cu cele mai bune costume din Diablo şi Warcraft văzute în viaţa mea. Au meritat pe deplin premiile.

LG şi-a adus cele mai noi monitoare de gaming la standul de la Comic, cele lansate chiar pe 18 mai. Samsung a avut televizoare QLED şi monitoare curbate şi ultra wide la standul său, iar acolo FIFA era la putere. Cât despre cosplayeri, am văzut oameni îmbrăcaţi în personaje din Star Wars, ba chiar şi The Handmaid’s Tale, clasicul Joker, Harley Quinn mai puţine de 10 ori decât anii trecuţi şi zero personaje Mortal Kombat.

Cei mai mulţi erau îmbrăcaţi în personaje din anime şi manga, iar pe mulţi nu îi ştiam sincer să fiu. Cel mai tare costum a cel al lui IT din filmul după cartea lui Stephen King, varianta nouă. Părerea mea despre acest Comic Con e că a fost mai multă lume ca oricând, într-un spaţiu mai mic decât în anii trecuţi. Mult entuziasm, foame de gaming, concursuri la greu şi întrecere între brandurile de PC-uri de gaming mai aprigă ca niciodată. Consolele? Cam orfane… Lenovo, ASUS, LG, Samsung, Acer, HP toate la mare bătaie la PC gaming.

Ceva cosplay, dar şi lipsuri mari. Unde e standul producătorilor români de jocuri? Dar al cel celor de la Electronic Arts? Sau Microsoft cu Xbox? La final de zi când ieşeai de la Comic Con te puteai desfăta cu burgeri, creveţi şi kurtos colacs la Street Food Heroes, festival de mâncare stradală organizat în curtea Romexpo. Per total distracţie numai bună pentru adolescenţi (la vârsta reală sau la suflet), dar cam înghesuit… Pretty fun.