Creatorii Star Wars dau in judecata producatorii unor „lightsaber-uri”?

0
662

CNN ne informeaza ca o companie din Hong Kong a fost data in judecata de catre creatorii fenomenului Star Wars, Lucasfilm Ltd, pentru ca produsele lor seamana prea mult cu faimoasele „lightsaber”. In luna iunie, Lucas a trimis o scrisoare oficiala companiei Wicked Lasers, cerand ca aceasta sa inceteze vanzarea laserelor portabile ce aminteau de sabiile din celebra saga SF.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De la acea data si pana azi, compania din Hong Kong a dat numeroase declaratii presei, demonstrand ca produsele sale nu au nici o legatura si nici nu seamana cu armele din Star Wars. In vreme ce numeroase bloguri tech insistau pe compararea produselor Wicked Lasers cu lightsaber-uri, Lucasfilm a retras plangerea, declarand ca apreciaza comentariile facute de firma asiatica, in care se clarificau diferentele dintre „jucaria” pusa in vanzare si celebrele arme laser.

Acum a aparut totusi o alta problema, cea a sigurantei, deoarece produsul celor de la Wicked Lasers ramane in continuare cel mai puternic laser portabil din lume, reprezentand un risc pentru utilizatorul sau. Astfel, compania a adaugat o siguranta care nu permite pornirea accidentala a laserului, rezolvand si aceasta ultima problema. In plus, laserul porneste acum la 20% din puterea sa maxima. Iata produsul in cauza in actiune:

[youtube haMVnWec0WA]

[via CNN]