Creatorii Star Wars dau in judecata producatorii unor “lightsaber-uri”?

0
454

CNN ne informeaza ca o companie din Hong Kong a fost data in judecata de catre creatorii fenomenului Star Wars, Lucasfilm Ltd, pentru ca produsele lor seamana prea mult cu faimoasele “lightsaber”. In luna iunie, Lucas a trimis o scrisoare oficiala companiei Wicked Lasers, cerand ca aceasta sa inceteze vanzarea laserelor portabile ce aminteau de sabiile din celebra saga SF.

Publicitate

De la acea data si pana azi, compania din Hong Kong a dat numeroase declaratii presei, demonstrand ca produsele sale nu au nici o legatura si nici nu seamana cu armele din Star Wars. In vreme ce numeroase bloguri tech insistau pe compararea produselor Wicked Lasers cu lightsaber-uri, Lucasfilm a retras plangerea, declarand ca apreciaza comentariile facute de firma asiatica, in care se clarificau diferentele dintre “jucaria” pusa in vanzare si celebrele arme laser.

Acum a aparut totusi o alta problema, cea a sigurantei, deoarece produsul celor de la Wicked Lasers ramane in continuare cel mai puternic laser portabil din lume, reprezentand un risc pentru utilizatorul sau. Astfel, compania a adaugat o siguranta care nu permite pornirea accidentala a laserului, rezolvand si aceasta ultima problema. In plus, laserul porneste acum la 20% din puterea sa maxima. Iata produsul in cauza in actiune:

[via CNN]