Consola PlayStation Classic a fost hackuită, poate rula jocuri de pe un drive USB

0
1095

Lansată cu doar o săptămână în urmă, consola PlayStation Classic a stârnit ceva simpatii, prin amintirile primei generaţii PSX pe care le evoca. Acum aflăm că pe lângă cele 20 de jocuri preinstalate pe device mai putem adăuga şi altele printr-un hack.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Consola retro de 100 de euro are titluri clasice, precum platformere sau fightere, dar unii vor mai mult, precum jocurile din seria Crash Bandicoot. Sistemul de securitate de pe acest device este foarte uşor de depăşit, ceea ce face foarte uşoară rularea de software de pe un drive USB. Astfel se deschide poarta spre o portare a jocurilor de PlayStation care nu vin preinstalate.

Cei de la Ars Technica scriu că softul lui PS Classic este semnat şi criptat folosind o cheie care se află chiar pe consolă. Nu există nici o verificare a semnăturii pentru codul bootrom, deci puteţi “injecta” software pe un drive flash la startup. A apărut deja un tool numit BleemSync, cu care puteţi rula orice joc de pe PSX pe PlayStation Classic.

Îmi amintesc de Bleem de când eram în şcoala generală şi se vehicula că ar fi un emulator de PlayStation pe PC. BleemSync creează un sistem de foldere şi o bază de date care permite “montarea” jocurilor, ca un soi de ISO-uri. Veţi putea rula clasice precum Crash Bandicoot sau Final Fantasy VIII, care nu au fost incluse pe device. Se pare că nici Sony nu s-a omorât cu securitatea pe acest device, lansând uşa deschisă la porturi.

Şi eu rulam jocuri de PSX pe PSP chiar foarte uşor, deci orice e posibil.