Computex 2019: Intel prezintă noile procesoare Ice Lake pentru gaming pe laptopuri slim

0
979

Computex 2019 continuă şi continuă şi lansările, de această dată cu Intel în prim plan. Gigantul producător de procesoare a anunţat noi chipseturi din gama Ice Lake, gândite pentru gaming Full HD pe laptopuri ultra slim.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre cipuri de 10 nm, cu numele de cod Ice Lake şi am ajuns la modele Intel Core de generaţie a zecea în fârşit. Sunt primele bazate pe arhitectura de 10 nanometri. Le vom vedea pe multe ultrabookuri în următorul an, cu variante Core i3, Core i5 şi Core i7. Avem parte de noua arhitectură Sunny Cover, iar cipurile vin la pachet cu engine-ul grafic de generaţie 11.

Avem de-a face cu CPU-uri cu până la 4 nuclee şi 8 thread-uri, plus frecvenţa de până la 4.1 GHz. Grafica integrată Intel Iris Plus va oferi gaming Full HD rezonabil pe laptopuri care nu ar suporta aşa ceva pe generaţiile trecute. Intel a subliniat că soluţia grafică de aici va fi mult mai bună decât UHD 620 pe generaţiile trecute.

Sunt şi alte avantaje în afară de gaming, precum decodare HEVC mai rapidă, procesare 4K HDR mai bună şi suport WiFi 6 şi Thunderbolt 3. Ultrabookurile vor deveni şi mai rapide la vitezele WiFi cu această generaţie de procesor, dar şi la transferuri prin fir via Thunderbolt. Pe lângă procesoarele Intel Core noi, Intel a mai anunţat şi Project Athena, un proiect prin care se asigură că toţi producătorii de laptopuri aderă la aceleaşi standarde de viteză, autonomie şi calitate.

Intel se aşteaptă să aibă aceste procesoare pe cel puţin 30 de laptopuri până de Crăciun. Vom avea un TDP de 9W pe noul Core i3, 15W pe noul Core i5 şi 28W pentru noul Core i7. Frame rate-urile ar urma să fie cu până la 80% mai bune în jocuri ca Overwatch, Fornite şi Rainbow Six Siege.