CES 2020: Samsung anunţă televizorul 8K QLED fără muchii vizibile, cu AI la bord – Samsung Q950TS

0
1348

Televizoarele 8K QLED ale celor de la Samsung scăpaseră deja pe Internet înainte să debuteze CES 2020 şi azi au devenit în sfârşit oficiale. Modelul vedetă este cel din imaginile acestui articol, iar detali despre noul model 8K QLED edge to edge aveţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prin intermediul celor de la Smartv.ro aflăm că noul televizor 8K are 99% din zona frontală ocupată de ecran. Samsung Q950TS este numele oficial al acestui produs, primul model din industrie care aduce acustică cu surround şi 8K “true to life”. Are şi funcţionalitate AI, o talie subţire şi funcţii precum Digital Butler sau Samsung Health. Q950TS măsoară doar 15 mm grosime şi are un panou spate complet plat.

Se poate ataşa pe orice perete şi nu va ieşi în relief sau în evidenţă prea mult. Se poate şi camufla perfect în peisaj pe un suport. Samsung Q950TS vine cu un Quantum Processor 8K, care oferă upscaling pe bază de AI şi foloseşte machine learning pentru a identifica toate caracteristicile fiecărui pixel. Poate recrea apoi o imagine 8K perfectă, fără artefacte indiferent de sursa conţinutului. Alte funcţii activate pe bază de AI includ şi Adaptive Picture, care se ocupă cu distribuirea luminii într-un anumit fundal. Se va regla lumina în funcţie de camera în care se află TV-ul, fie că e prea iluminată sau slab iluminată, în vreme ce se va încerca păstrarea unui contrast ideal.

AI ScaleNet este încă o funcţie utilă, care asigură un streaming cât mai fluid, optimizând lăţimea de bandă folosită. Realizează şi compresia necesară când conţinutul pleacă de la provider şi apoi reface calitatea ideală când ajunge la TV. Samsung Q950TS dispune de o funcţie revoluţionară numită Object Tracking Sound+. Ea foloseşte AI pentru a potrivi mişcările de pe ecran cu felul în care circulă sunetul prin cameră. Este oferit sunet clar şi surround 5.1.

În plus Samsung oferă şi o funcţie Active Voice Amplifier care acoperă enervantele sunete de aspirator sau blender şi face vocea mai clară la dialoguri. Există şi funcţia Q-Symphony, care combină acustica de la televizor cu cea de la sondbar şi alte difuzoare externe. Avem şi Digital Butler, cu care putem controla alte dispozitive din casă, chiar şi cele ce nu acces la Internet. Televizorul nu are încă un preţ sau dată de lansare, da vă vom ţine la curent cu informaţiile pe măsură ce le aflăm.