CES 2020: Dell/Alienware prezintă un rival pentru Nintendo Switch, cu puterea unui PC de gaming: Concept UFO

0
934

După ce toată lumea şi mama lor au clonat Nintendo Switch în măsura posibilităţilor, şi-au suflecat şi Dell şi sub-brandul Alienware mânecile şi încearcă ceva de gen. La CES 2020, Alienware a anunţat Concept UFO, un PC de gaming îndesat în formatul unui Nintendo Switch. Şi nu e nici măcar cel mai trăznit dispozitiv concept de acolo.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Concept UFO vine cu un ecran de 8 inch cu rezoluţie de 1900 x 1200 pixeli şi are controllere detaşabile amplasate lateral. Pare un pic mai masiv şi butucănos decât Switch, dar având în vedere dotările înţelegem de ce. Sincer, controllerul rezultat prin unirea celor două pare ceva mai ergonomic totuşi. Avem şi un kickstand pentru a amplasa „miezul” dispozitivului şi a ne juca de la distanţă pe el.

Văd că acest PC de gaming are şi 3 fante pentru aerisire în spate, dar şi suport pentru mouse şi tastatură. Dispune şi de port Thunderbolt, deci puteţi scoate grafică (poate chiar 4K) pe orice monitor. Controllerele se ataşează lateral magnetic, într-un mod mai sigur decât pe şinele lui Nintendo Switch. Avem Windows 10 la bord, dar şi o aplicaţie mai simplă pentru navigarea printre jocuri. Nu ştim specificaţiile lui UFO, dar aş paria măcar pe un Ryzen 5 sau Core i5 şi 8 GB RAM.

Dell şi Alienware au mai prezentat şi Concept Duet, un terminal cu două ecrane rotative, sau mai bine zis o clonă de Surface Duo, dar şi Concept Ori. Acesta este un soi de pliabil inspirat de Nintendo 3DS. Greu de crezut că am ajuns la nisarea nişei deja: pliabile speciale pentru gaming, dar în vreo 3 ani aş vedea şi aşa ceva pe piaţă.