CES 2018: Google lansează “Smart Displays”, platformă pentru boxe inteligente touch

2
695

Google a vopsit tot oraşul Las Vegas în culorile proprii şi a avut multe teasere pentru ce avea să prezinte la CES 2018. Accentul a fost pus foarte mult pe Google Assistant, iar în ultimele 24 de ore au tot fost anunţate difuzoare inteligente, sau chiar device-uri mai complexe cu Google Assistant în centru. Ce le uneşte? Platforma “Smart Displays”, proaspăt lansată de Google.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Marele salt făcut în noua generaţie de difuzoare este integrarea de ecrane touch. Lista de parteneri e bogată şi include nume ca LG, Lenovo, Sony, dar şi JBL. Produsele vor ajunge la vânzare din această vară, unele chiar cu preţuri foarte accesibile. Pe lângă interacţiunea tactilă, avem şi control vocal şi vom putea folosi serviciul Google Duo pentru apeluri video.

Primim şi recomandări pentru diferite clipuri de vizionat şi îi putem cere lui Google Assistant să ne ajute cu planificarea calendarului şi remindere. Hai să vedem care sunt difuzoarele din acest program totuşi:

Lenovo Smart Display

Aceasta pare să fie un soi de tableta statică, cu un spate din lemn arătos. Are un procesor Qualcomm SDA 624, echivalent cu chipsetul unui smartphone de acum câţiva ani. Vine cu un ecran de 8 sau 10 inch şi un difuzor de 10 watt. Varianta mai mică are o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, iar cea mare are rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli.

La bord găsim şi o cameră 720p, iar Lenovo Smart Display are şi funcţie de ramă digitală. WiFi şi Bluetooth sunt suportate aici, iar difuzoarele pot fi folosite vertical şi orizontal. Preţurile sunt de 199 şi 249 dolari.

JBL Link View

Chiar dacă nu arată aşa sexy ca alte difuzoare deştepte moderne, acest model JBL Link View impresionează ca dotări. Are ecran touch de 8 inch, Google Assistant la bord şi o cameră de 5 MP. În plus, aduce două difuzoare de 10 W stereo, plus un soi de woofer frontal pentru extra bas.

Avem şi suport Google Cast pentru playback audio multi room, WiFi şi Bluetooth, plus protecţie anti stropire IPX4. Nu avem preţ, dar îmi imaginez că va costa în jur de 120 dolari.

LG Smart Display

LG Smart Display

LG s-a alăturat iniţiativei cu difuzorul mai pătrăţos LG Smart Display. Are două difuzoare frontale impresionante, unele stereo şi un ecran între ele. Nu avem specificaţii sau preţ, dar văd că există o cameră frontală aici şi un ecran de minim 7 inch. Designul e probabil unul piramidal, privit din profil.