CES 2018: Anker lansează Roav Viva, încărcător Bluetooth pentru automobil, cu Alexa

0
2186

Dacă Google Assistant a ajuns pe căşti şi electrocasnice în 2017, în 2018 răspunsul vine de la Amazon Alexa, care ajunge chiar şi pe încărcătorul Bluetooth din maşină. Un astfel de produs realizat de Anker a fost prezentat la CES 2018.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Costă doar 50 de dolari şi numele produsulului este Roav Viva. Avem de-a face cu un încărcător inteligent aici, unul care vine cu suport Bluetooth şi se remarcă prin faptul că oferă acces la celebra soluţie AI de la Amazon. Va fi funcţional doar pe automobilele cu suport Bluetooth 4.0 A2DP, tehnologie care există de prin 2010, deci sunt destule maşini compatibile.

Având Alexa în “cockpit” veţi avea acces la toate funcţiile sale, de la verificarea condiţiilor meteo, până la comandarea unei pizza sau citirea ştirilor cu glas tare de către asistent. Există şi interconectare cu iHeartRadio şi Pandora. Se pot asculta şi audiobooks via Audible, sau chiar să jucaţi Jeopardy cu prietenii. Comenzile vocale vă vor ajuta să controlaţi Google Maps, Apple Maps sau Waze.

Roav Viva este totuşi la bază un încărcător, putând alimenta două terminale simultan. Vine cu suport pentru tehnnologia trademark Anker PowerIQ, care permite încărcarea rapidă. Evident este compatibil cu terminalele Android şi cu cele iOS. Mă gândesc că îşi preia comenzile şi funcţiile de pe telefon, folosit ca hub pentru conectarea la Alexa.