Cele mai subtiri televizoare cu ecran plat. Ce alegem?

0
1614

Daca in segmentul camerelor foto se duce batalia megapixelilor, cand vine vorba de televizoare de top, producatorii si publicul urmaresc grosimea produsului. Cu alte cuvinte, cel mai subtire castiga, fie ca este branduit Sony, Panasonic, LG sau Sharp.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primul pe lista este un model Sharp, cel din imaginea de mai sus, Aquos XS1. Acesta aparuse intai ca un concept in urma cu un an, dar acum este un LCD TV real, in variante de 52 si 65 de inchi. Il veti vedea pe piata si in Europa incepand cu luna octombrie, cu un profil subtire de doar 23 mm.

Trecem apoi la Panasonic si un trio de plasme, din pacate doar prototipuri deocamdata. Disponibile in variante de 50, 58 si 65 inchi, televizoarele au o grosime de 24.7 mm, iar Panasonic le-a dotat cu wireless HD, pentru a le creste atractivitatea.

Nu putem uita de Sony si a sa serie Bravia, mai bine zis modelul Bravia EDGE LED ZX-1, un televizor LCD HDTV de 40 de inchi cu o grosime incredibila de doar 9.9 mm. ZX-1 soseste pe piata in data de 10 noiembrie, iar pretul va fi de 4714 dolari, prea mare pentru un TV cu diagonala de 40 de inchi.

Campionul acestei selectii vine de la Philips, un display super-subtire LumiLED, cu o grosime de doar 8 mm. Prototipul are o diagonala de 32 de inchi, dar vom vedea si variante de 42 in viitorul apropiat. Urmatorul pas? Expozitia CES 2009, unde vom vedea display-uri OLED atat de subtiri, incat ne vom “taia” in ele.

Sursa