Castigatorii concursului de concepte si design IDEA 2008

0
1101

Concursul IDEA 2008 a reunit toate designurile si conceptele ultimului an, nominalizand peste 200 de produse, dintre care doar cateva au meritat medalii. Vom arunca o privire asupra celor mai celebri castigatori, in randurile urmatoare:

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iPhone

Telefonul produs de Apple combina 3 produse: un telefon mobil, un iPod widescreen si un Internet browser de exceptie. De asemenea, handsetul soseste cu o interfata web inovatoare, care pune accentul pe utilizarea display-ului multi-touch de 3.5 inchi. Handsetul a primit medalia de aur, la categoria Terminale Comunicationale.

Spyder roadster

Spyder roadster-ul Can-AM, combina avantajele unei motociclete cu cele ale unui roadster traditional pentru a defini un nou vehicul. Designul unic, cu rotile dispuse in forma literei „Y” ofera stabilitate in miscare si siguranta. Vehiculul include si ABS, control al tractiunii si al stabilitatii, fiind accesibil oricarui fan al motocicletelor. Produsul a obtinut medalia de bronz, la categoria Transport.

BlackBerry Curve

Cel mai mic si usor BlackBerry full-QWERTY de pe piata, Curve soseste cu functii avansate, specifice unui smartphone si ascunse sub o carcasa foarte aratoasa. Tastatura asigura o experienta de scriere deosebita, precisa si rapida, fiind cea mai eficienta din aceasta gama de telefoane. BlackBerry Curve a primit medalia de bronz la sectiune Terminale Comunicationale.

MacBook Air

MacBook Air este un notebook usor si rezistent, dotat cu un display widescreen de 13.3 inchi si nepoluant, deoarece nu foloseste mercur si arsenic. Tastatura este una full, iar Air soseste cu un senzor de lumina ambientala care ajusteaza luminozitatea display-ului si a tastaturii pentru o vizibilitate optima. Noul MacBook soseste cu o camera iSight si un trackpad supradimensionat care foloseste tehnologia multi-touch. Pe lista sa de specificatii se afla un procesor Intel Core 2 Duo, un port USB 2.0 si un port micro-DVI. Laptopul a primit medalia de aur la categoria Computere.

Becul Frogware

Acest concept foloseste forma traditionala a unui bec dar ii creste eficienta utilizand un LED cu output mare drept sursa de lumina. Prototipul foloseste jumatate din energia electrica a unui bec fluorescent, rezistand de 10 ori mai mult. Aceasta versiune este fabricata din plastic rezistent si componente nepoluate. Medalia de aur la sectiunea Concepte casnice.

Umbrela SENZ XL

Umbrela SENZ XL este creata special pentru furtuni si este primul model aeronadinamic desinat celor care joaca golf. Datorita designului sau asimetric, SENZ XL gaseste cea mai buna pozitie in bataia vantului, fiind usor de utilizat si confortabila, dar si rezistenta la un vant cu viteza de peste 100 km/h. In plus, umbrela nu se rasuci invers si are un mecanism de deschidere integrat in maner. Medalia de aur la sectiunea Accesorii personale.

Daca doriti sa vedeti restul sutelor de premiati ai concursului accesati aceasta adresa.

Sursa