Bursă la facultate pentru Fortnite: iată găselniţa Universităţii Ashland pentru la toamnă

0
1218

În vreme ce unele facultăţi dau burse pentru activităţi sportive, altele pariază pe eSports. Este şi cazul Universităţii Ashland, care a înfiinţat o bursă pentru jucătorii de Fortnite, unul dintre cele mai populare titluri de gaming la ora actuală, atât pe mobil, cât şi pe console.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Universitatea se află în Ashland, Ohio şi este prima care adaugă Fortnite pe lista de activităţi eSports. Ideea de a introduce eSports în zona de sporturi şi în curiculumul facultăţilor nu e deloc nouă, dar a fost implementată timid până acum. E drept că Fortnite nu e chiar un titlu care să fie definitoriu pentru sporturile electronice, care apropo au propria categorie la jocurile olimpice mai nou.

Motivul pentru care a fost ales jocul celor de la Epic Games e faptul că este extrem de popular şi toată lumea a auzit de el. E bun atât pentru gamerii casual, cât şi pentru cei PRO. Ca să nu mai vorbim că oricine are un iPhone poate fi automat jucător. Cei care joacă Fortnite pot aplica la Universitatea Ashland pentru o bursă de 4000 de dolari, care va fi bazată totuşi şi pe rezultatele academice, dar şi pe skillul de gaming.

Mai mult decât atât universitatea va investi într-o secţiune dedicată de gaming în cadrul bibliotecii sale. Acel centru specializat va include 25 de staţii de gaming, accesorii şi periferice de ultimă oră. Fortnite se va regăsi în portofoliul facultăţii de la toamnă.