Am primit acest device de la evoMAG și așteptările mele nu erau foarte ridicate. Cutia este neagră și ascunde o altă cutie ca în jocurile rușești și acolo dai de Boxee Box. Denumirea te duce cu impresia spre un sistem de sunet, dar este cu totul altceva.

Publicitate

D-Link a venit cu o idee genială. A pus un procesor Intel Atom într-o cutiuță mică cu partea de jos verde, au adăugat conectivitate de top: 2 porturi usb 2.0, Wi-Fi b/g/n, HDMI, VGA, sd card plus o interfață de funcționare și astfel a rezultat un player formidabil care știe să redea aproape orice format și aduce site-uri precum YouTube pe televizorul din living sau dormitor.

Nu este necesar decât să aveți un televizor cu port HDMI și un router wireless. Eu le aveam pe amândouă. Un router wireless devine necesar atunci când aduci acasă o sumedenie de telefoane, tablete și laptopuri în teste, iar monitorul/tv LED vine de la BenQ – mă refer la modelul E26-5500 (diagonala este egală cu primele 2 cifre după E).

Se pornește intuitiv, simplu. Puneți Boxee Box în priză și începeți a butona tastaura qwerty de pe telecomanda cu două fețe. Veți seta routerul, introduceți parola dacă este cazul, faceți un cont pe Boxee și apoi vă apare un panou cu opțiuni – în zona de Aplicații găsiți și un browse web optimizat plus aplicația de vizualizare într-un mod plăcut a clipurilor de pe cea mai site de video sharing din lume – YouTube.

În browsing se descurcă decent, încarcă paginile web repede, dar scroll-ul este un pic cam greoi. Nu este făcut pentru asta ci pentru redarea de video. Pe cutie scrie că redă full HD, dar în test nu a sărit de HD. Normal că se vede bine și la această rezoluție.

Boxee Box nu scoate niciun sunet fiind foarte silențios și știi că funcționează doar pentru că se aprinde o mascotă cu un verde aprins pe lateral și sigla Boxee. Așa arată un player multimedia modern.

D-Link a reușit să scoată un gadget foarte interesant. Îl puteți achiziționa de la evoMAG pentru 1.169 lei. Un unboxing puteți vedea pe gadget.ro.