BMW Group anunţă construcţia unui nou circuit de test în Cehia, cu accent pe condus autonom

0
689

BMW Group a anunţat construcţia unui nou circuit de teste în Cehia, primul de genul în această zonă a Europei. Va fi un amplasament plin de tehnologii de vârf, complet digitalizat şi cu automobile care se conduc autonom.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta realizare a implicat investiţii de sute de milioane de euro şi au fost create sute de joburi noi cu această ocazie. O zonă de 500 de hectare a fost cumpărată pentru următorul deceniu, iar proiectul s-ar putea extinde. Reprezentanţii BMW Group, dar şi cei ai guvernului ceh, plus cei ai regiunii Karlovary Vary au anunţat construcţia acestei zone de teste.

Va fi amplasată în localitatea Sokolov din Karlovary Vary, aproape de graniţa cu Germania. Se află şi la 2 ore şi jumătate de condus faţă de centrul principal de dezvoltare BMW din Munchen. Operaţiunile vor începe la întreprinderea din Cehia undeva la debutul deceniului viitor. Având în vedere planificarea pe atât de mulţi ani, e clar că aici vor rula urmaşii lui BMW i3 şi i8, automobile autonome, cu AI şi funcţionalităţi digitale.

Se vor face şi teste de siguranţă, anduranţa şi viteză, iar acest centru vine în completarea celor din Munchen, Miramas (Franţa) şi Arjeplog (Suedia). Acestea nu mai aveau capacitatea necesară pentru extra teste. Vehiculele vor folosi tehnologie Intel, Mobileye şi BMW Group şi vor include în prima fază 40 de modele seria 7 cu şofat autonom.