BlackBerry atrage atenţia asupra riscurilor de securitate ale vehiculele interconectate

0
1417

Odată cu perspectiva sosirii conectivităţii 5G, apar şi inevitabilele riscuri asociate super conexiunilor de nivel avansat. Cum generaţia a cincea de infrastructură telecom va încuraja conectarea omniprezentă a gadgeturilor smart cu telefoanele, headseturile şi interconectarea automobilelor, riscul de hacking e cu atât mai mare. Lucru de altfel subliniat de reprezentanţi BlackBerry la un eveniment recent.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vehicule cu conectivitate Internet există deja de ceva vreme, dar modelele interconectate de abia acum se produc. Nader Henein, global data protection officer la BlackBerry a detaliat riscurile în cadrul unui interviu cu Mobile World Live. Discursul său a venit la evenimentul GSMA M360 Privacy and Security din Haga. Oficialul a declarat că vehiculele conectate ar putea avea probleme de securitate nerezolvate, pe care compania sa le-ar putea remedia.

Asta evident împreună cu producătorii auto. Reprezentantul BB a declarat că automobilele au funcţionat prea mult ca “insule”, apoi controlul a devenit automatizat şi acum computerele au preluat frâiele. Atunci când conectezi acest sistem la Internet practic construieşti uriaşe maşinuţe cu potenţial de teleghidare, ceea ce înseamnă risc. Evident Nader a discutat şi despre riscurile la nivel de Internet of Things.

Trebuie spus că BlackBerry a devenit tot mai mult în ultimii ani un furnizor de servicii de comunicare, securitate, chat şi productivitate, lăsând producţia de telefoane pe seama partenerilor din China. Multă vreme BlackBerry a fost considerată etalonul securităţii pe telefoane mobile, astfel că telefoanele lor au fost preferate la nivel guvernamental. Posibil ca pe viitor automobilele autonome să le adopte soluţiile.

Aveţi interviul complet aici.