“Avionul uman” Yves Rossy a traversat Canalul Manecii

0
587

Aventurierul elvetian Yves Rossy a traversat cu succes Canalul Manecii folosind propriul set de motor cu reactie si aripi in urma cu o saptamana. Premiera a fost realizata, dupa ce temerarul s-a parasutat dintr-un avion aflat la peste 2000 de metri inaltime, Rossy pornindu-si propriile motoare dupa coborare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Distanta de aproape 40 de km dintre Calais (Franta) si Dover (Marea Britanie) a fost parcursa in doar 15 minute, zborul fiind inceput vineri la ora 12:07 GMT. La 12:15 GTM Rossy se afla deja deasupra solului britanic, deschizandu-si parasuta in fata curiosilor.

Aceasta initiativa reconstituie isprava aviatorului francez Louis Bleriot, prima persoana care a traversat Canalul Manecii intr-un avion, cu 99 de ani in urma. Sute de spectatori au urmarit incercarea reusita a lui Rossy, fotografiindu-l si apoi intampinandu-l cu urale la coborare.

Sistemul de aripi confectionat de aventurier cantareste 55 de kilograme (incarcat cu combustibil), purtand cu sine si 4 turbine jet pe baza de kerosen, care l-au tinut pe elvetian in aer. Aceasta inventie nu dispune de control al directiei, posesorul sau fiind nevoie sa isi miste corpul pentru a-i schimba cursul in aer.

Trebuie sa mentionam faptul ca Rossy a purtat un costum rezistent la caldura, similar cu cel al pompierilor, acesta protejandu-l de temperaturile mari generate de motoarele folosite in aer.

Sursa