ASUS a lansat un laptop cu răcire cu metal lichid, placă grafică RTX 2080: Strix SCAR 17

0
876

ASUS Republic of Gamers a prezentat în această săptămână un nou laptop de gaming cu dotări high end şi de-a dreptul hardcore: Strix SCAR 17. Aşa cum îi arată şi numele, vine cu un ecran de 17 inch, iar la interior găsim placă grafică GeForce RTX 2080 Super GPU, cu frecvenţe de până la 1560 MHz. Avem detalii şi preţ pentru acest produs în articol.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând se remarcă la acest laptop ecranul cu refresh rate de 300 Hz şi timp de răspuns de 3 ms. Vine şi cu soluţie grafică RTX 2080 SUPER, excelentă pentru cei care participă la competiţii eSports. Ecranul este unul de 17.3 inch, are rezoluţie Full HD, iar la interiorul laptopului găsim un procesor ce ajunge până la un Intel Core i9-10980HK. Notebook-ul rulează Windows 10 Pro şi are până la 32 GB RAM, în vreme ce la stocare avem SSD de până la 1 TB cu suport RAID 0, plus posibilitatea de a avea până la 3 SSD-uri pe terminal.

Difuzoarele sunt două la număr, de câte 4.2 waţi fiecare şi avem şi amplificator smart. Strix SCAR 17 foloseşte o tastatură chiclet iluminată, cu suport Aura Sync şi RGB Per key şi mai vine cu conectivitate rapidă: WiFi 6 Gig+ 2×2, suport RangeBoost, Bluetooth 5.1, 3 porturi USB 3.2 Type-A, conector audio combinat microfon/căşti, 1 port USB-C 3.2 Gen 2, care suportă DisplayPort, 1 LAN RJ45, dar şi un HDMI. Totul este alimentat de o baterie de 66 Wh şi încape într-un şasiu greu de 2.9 kilograme şi cu talie de 2.79 cm.

Procesorul mai sus menţionat este unul de generaţie a zecea, cu 8 nuclee şi 16 fire de execuţie. Avem şi Matricea Raid 0 cu 2 SSD-uri NVMe, care vor accelera timpii de încărcare. Multă putere înseamnă şi multă căldură, iar răcirea îmbunătăţită de la ASUS cu metal lichid, alături de radiatorul îmbunătăţit şi designul termic 3D vor ţine performanţele la vârf. Carcasa are o înălţime suplimentară de 1.4 mm pentru a găzdui modulul de răcire mai robust.

Designul structural al acestui laptop ASUS Strix SCAR 17 are pedigree înalt, fiind realizat în colaborare cu BMW Designworks Group. Tăierea trapezoidală de sub ecran asigură un flux de aer nerestricţionat atunci când laptopul este deschis, iar balamalele foarfecă, care fixează capacul sunt deplasate în faţă, pentru o ventilaţie mai puternică. Laptopul ajunge în România în iunie, iar preţul recomandat internaţional este de 1899 euro.